Анонс на 30-ят кръг на Примера дивисион


.

Анонс на 30-ят кръг на Примера дивисион

Сарагоса - Малага
Стадион: "Ла Ромареда", Сарагоса
Дата: 03.04.2010
Час: 19:00
Съдия: Айса Гамес

Домикините имат шанса да се отдалечат от опасната зона изправяйки се срещу Малага, които разочароват през последните няколко седмици. Сарагоса в момента се намират на 17-та позиция в класирането с актив от 29 точки, само на четири от зоната на изпадащите. В последният кръг тима на Хосе Аурелио спечели при домакинството си срещу Валенсия с класическото 3:0.  Сарагосци не се представят никак добре в първенството като преди това в последните си 4 мача нямат записана победа, и може би заслужено ще си тръгнат в края на сезона от елита на Испания. След този двубой на Сарагоса предстой гостуване на Осасуна и домакинство на Майорка.

Мениджъра на домакините вероятно няма да може да разчита на контузеният Анжел Лафита, който има проблеми с коляното, докато Икечуку Уче и Иван Обрадович се завърнаха към тренировки с тима след прекарни контузии. Леонардо Понзио също е аут за тази срещата след като трябва да изтърпи наказание.

Техните съперници Малага се намират са на 2 позиции над тях. Те имат 31 точки в своят актив, докато през сезона те записаха пбщо 7 победи, 10 равенства и 12 загуби. В предпоследният кръг те гостуваха на Валенсия, където загубиха с минималното 1:0, а в последният кръг записаха равенство 1:1 при домакинството си срещу Тенерифе. Последната победа на тима беше на 21 март, когато те успяха да победят с 2:0 на собствен терен отбора на Виляреал.

Гостите страдат от много проблеми в състава преди пътуването им за Арагон. Маноло Гаспар и под голямо съмнение за срещата, докато и Виктор Обина е под въпрос за участието си. Дуда може да бъде на разположение на мениджъра след като счупи нокът на крака си. Елдер Росарио е аут заради разстежение, докато Милан Степанов ще отсъства поради подобна причина, въпреки че е последния етап от възстановяването си. 

Мисля, че домакините ще излязът победители от тази среща благодарение на триумфът им срещу отбора на Валенсия, който със сигурност е вдингал самочувствието на играчите в тима.

Прогноза: Сарагоса - Малага 2:1


Валядолид - Виляреал
Стадион: "Хосе Сирола", Валядолид
Дата: 04.04.2010
Час: 18:00
Съдия: Естрада Фернандес

В среща от 30-ят кръг на испанската Примера дивисион отбора на Валядолид приема тима на Виляреал. Домакините се намират на предпоследната позиция в таблицата с 24 точки, като има сериозна опасност те да отпаднат от Примера в края на сезона, в който записаха общо 4 победи, 12 равенства и 13 загуби. Тима на Онесимо Санчес не се предствя никак добре през тази кампания след като записа в последните пет срещи записа поражения от Атлетик Биолбао, Реал Мадрид и Херес. В останалите мачове те записаха победа при гостуването си на Депортиво Ла Коруня с 2:0 и равенство в предпоследния кръг срещу отбора на Еспаньол.

Валядолид ще трябва да започнат този двубой без упорития си халф Пеле, както и дясното крило Наузет Алема и вратарят Жусто Вия. Джонатан Сесма и Алваро Рубио остават аут заради травми, докато Лазаро се очаква да се върне в игра за предсезонната подготовка на тима през юли.

Виляреал в момента пък се намират 8-та позиция в класирането и са със сериозни шансове да играят догодина в европейските клубни турнири. През сезона досега те записаха общо 11 победи, 7 равенства и 11 загуби. В последния кръг на Примера те успяха да победят на "Естадио де Мадригал" тима на Севиля с класическото 3:0. Те показват добър футбол в последните няколко седмици, като нямат загуба от началото на месец март. След този двубой на тима предстоят срещи с Спортинг Хикон и Хетафе.

Маркос Сена и Диего Годин се завръщат в състава след изтърпяни наказания, а Санти Казорла е близо до добрата си физическа форма, след като получи контузия. Той записа няколко минути в последния двубой на тима и е вероятно да получи  малко повече този път. Анжел Лошес и Роберт Пирес се отърсиха от контузиите си още през миналият уикенд.

След като жълтата подводница успя да победи Севиля с 3:0 в последият кръг, те ще се опитат да изтрелят ново торпедо, но този път срещу тима на Валядолид.

Прогноза: Валядолид - Виляреал 0:2




Валенсия - Осасуна
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 04.04.2010
Час: 18:00
Съдия: Мануел Мехуто Гонсалес

Третият в класирането тим на Валесния приема на "Местая" 13-ят Осасуна. Домакините в момента имат актив от 53 точки, като досега през сезона те записаха общо 15 победи, 8 равенства и 6 загуби. Въпреки това, те нямат шансове за титлата, след като колосите Реал Мадрид и Барселона се намират на 21 точки пред тях. В посленият кръг на Примера дивисион отбора на Унай Емери записаха загуба с 3:0 при гостуването си на отбора на Сарагоса. Валенсия все още продължават участието си в турнира Лига Европа. Те успяха да стигнат до четвърт-финалите на надпреварата, като снощи в първа среща от тях тима записа равенство 2:2 срещу Атлетико Мадрид. Срещата на стадион "Местая" предложи изключителен футбол и много голови положения пред двамата вратари.

Мениджъра на домакините Унай Емери няма да може да прави актуализации след мача с Атлетико в четвъртък. Той ще търси начин да разреши кризата в защитата на тима, след като Алексис, който по принцип щеше да пропусне тази среща заради наказние, се контузи в сряда при обичайната тренировка на тима. Джеръми Матю, Мигел, Давид Наваро и Карлос Марчена остават аут за този двубой, а Давид Албелда, Евър Банега и Алехандро Домингес са също с травми. Жорди Алби пропусна тренировките на тима тази седмица заради физически оплаквания. И накрая, Никола Жигич ще отсъства от тази среща след като му беше показан червен картон през миналият уикенд.

Техните съперници Осасуна се намират в средата на таблицата с актив от 34 точки. Досега през кампанията те записаха общо 9 победи, 7 равенства и 13 загуби. В последните два кръга отбора на Хосе Антонио Камачо записа загуба при гостуването си на Барселона с 2:0 и победа при домакинството си на Алмерия. След този двубоя с Валенсия, на тима предстоят срещи с Сарагоса и Малага.

Жуанфран и Паткси Пунал започна срещата през миналата седмица, но днес те ще пропуснат заради натрупани жълти картони. Людовик Делпорте и Дади са аут с контузии, докато Начо Монреал ще трябва да премине през късен фитнестест поради болки в глезена.

Смята, че домакините са по-класният отбор от двата и няма да срещни трудности в този, въпреки проблемите в защитата на тима.

Прогноза: Валенсия - Осасуна 1:0



Спортинг Хикон - Ксерес
Стадион: "Ел Молинон", Хихон
Дата: 04.04.2010
Час: 18:00
Съдия: Педро Гонсалес-Гонсалес

Тима Спортинг Хикон се изправя срещу последният в класирането Ксерес в среща от 30-ят кръг на испанската Примера дивисион. Домакините в момента се намират на 11-та позиция в таблицата.През кампанията те регистрираха общо 9 победи, 9 равенства и 11 загуби, а головата им разлика е -5. В последните две изиграни срещи на тима от Примера, те записаха победа при домакинството си на Депортиво Ла Коруня с 2:1 и нулево равенство в последния кръг срещу Еспаньол. След мача на тима срещу Ксерес, на момчета на Мануел Пресиадо предстоят двубои с Виляреал и Тенерифе.

Диего Камачо и Мигел де ла Куева се надяват да се завърнат в отбора през този уикенд след като пропусна двубоя на тима през миналата седмица заради вирусни заболявания. Лола Смиянич все още се възстановява от херния, но скоро ще започне да тренира заедно с тима. То няма да бъде на разположение на мениджъра през тази седмица, въпреки че лекаря на отбора заявия, че е изненадан приятно от бързото му възстановяване.

Ксерес както вече споменахме са последни в класирането с актив от 22 точки, като все още имат шансове да останат в Примера дивисион и през следващата година. През сезона те регистрираха общо 5 победи, 7 равенства и 17 загуби. В последните два кръга те гостуваха на тима на Севиял, но срещата завърши при резултат 1:1, а през миналия уикенд тима на Нестор Гросито записа победа с 3:0 над Валядолид.

Вратярят на гостите - Чема ще трябва да прекара още няколко седмици, докато се възстанови напълно от травмата си, а Франсис и Мендоса също остават аут заради контузии. Радостното за мениджъра на тима е, че в отбора няма наказани футболисти за тази среща.

Ксерес се борят с всички сили да останат в елита, а победата им над Валядолид със сигурност е вдъхнаха самочувствие в играчите на тима.

Прогноза: Спортинг Хикон - Ксерес 1:2


Севиля - Тенерифе
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 03.04.2010
Час: 23:00
Съдия: Итуралде Гонсалес

В двубой от 30-ят кръг на испанската Примера дивисион отбора на Севеля се изправя срещу гостуващия тим на Тенерифе. Домакините в момента се намират н 5-та позиция в класирането и най-вероятно ще играят в европейските клубни турнири догодина. През този сезона те успяха да победят общо 13 пъти, записаха 6 равенства и загубиха 10 мача. В предпоследният изигран мач на тима, те записаха равенство 1:1 на "Рамон Санчез Пискуан" срещу Ксерес. В последният кръг те записаха загуба 3:0 при гостуването си на жълтата подводница. След мача с Тенерифе на момчета на Антонио Алварез предстоят срещи с Малага и Валядолид.

Контузиите на спират да съпътстват играчите на домакините. Диего Пероти се очака да бъде аут в продължение на два месеца заради получено разстежение, докато Дидие Зокора също е с травма в мусклула, който ще го държи извън терените в продължение на една седмица, каткто и Исус Навас. Абдоула Конко е последният в дългия списък с контузените играчи на Севиля. Единствената радостна вест е, че Лаутаро Акоста е възстановен и ще може да вземе участие в двубоя.

Тенерифе пък се намират в зоната на изпадащите, но все още имат шансове да излязат от там, тъй като 17-ят Сарагоса се намира на 4 точки пред тях. Досега през кампанията тима записа общо 4 победи, 12 равенстваи 16 загуби. В последните два кръга отборът на Хосе Луис Олтра записа две равенсва. Първото беше при домакинството им на Виляреал завършило при резултат 2:2, а второто при гостуването им на Малага, което завърши 1:1.

Айозе Гарсия ще може да се върне на левият фланг в средата на терена след прекарана конутзия по-рано тази седмица, но под въпрос за двубоя остава Хосе Антонио Кулебра, който има проблеми в бедрото. Алфаро, който беше героят на Тенерифе през миналият уикенд е наказана за този мач.

Прогноза: Севиля - Тенерифе 2:1


Хетафе - Еспаньол
Стадион: "Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 04.04.2010
Час: 18:00
Съдия: Рамирес Домингес

Хетафе приема на "Колизеум Алфонсо Перез" тима на Еспаньол в среща от 30-ят кръг на испанската Примера дивисион. Хетафе се намират на 9-та позиция във временното класиране с инкасирани 40 точки. През сезона досега те записаха общо 12 победи, 4 равенства и 13 загуби. Въпреки това ако тима успее да се стегне до края може би ще могат да играят в Лига Европа догодина. В последните два кръга тима загуби като домакин с 2:4 срещу колоса Реал Мадрид, но в следващият мач се реваншира на феновете си победа с 3:1 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня.

Голмайсторът на домакинните Роберто Солдадо ще е дългосрочен проблем за Гета, който няма да може да разчита и на Фабио Целестини в централната зона, след като швейцарецът получи петия си жълт картон през този сезон. Ката Диас е с контузия и се очаква да се завърне в игра в края на този месец.

Съперниците им Еспаньол са 14-ти в класирането с 34 точки и записани общо 8 победи, 9 равенства и 12 загуби през сезона. В последните две изиграни срещи на тима от първенството те записа две нулеви равенства, първото от, което беше срещу Валядолид, а второто при домакинството им на Спортинг Хикон. След мача в неделя, на тима воден от Маурисио Почетино предстоят двубои с Атлетико Мадрид и Расинг Сантандер.

Единствените дългосрочни проблеми в тима са Шави Маркес и Иван де ла Пеня, които ще бъдат аут за мача с Барселона. Давид Гарсия се завърна към тренировки с отбор, но може да не бъдат включен в състава за мача. Виктор Руйс и Раул Баена са напът да се завърнат след наказания. 

Прогноза: Хетафе - Еспаньол 2:0


Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 04.04.2010
Час: 22:00
Съдия: Перес Ласа

В среща от 30-ят кръг на испанската Примера дивисион отбора на Атлетико Мадрид приема тима на Депортиво Ла Коруня. Атлетик в момента се намират на 10-та позиция с 37 точки. Досега през сезона те записаха общо 10 победи, 7 равенства и 12 загуби. В последният кръг момчетата на Кике Санчез Флорес записаха загуба при градското дерби срещу Реал Мадрид с 3:2 на "Сантяго Бернабеу". Снощи те изиграха първата четвърт-финална среща от турнира Лига Европа, където те записаха равенство 2:2 срещу тима на Валенсия.

Мениджъра на Атлетико сподели, че няма да прави промени в състава и ще играе със същите играчи с, които игра на "Местая". Хосе Антонио Рейес и Хуан Валера пропуснаха двубоя заради травми, а Тиаго и Ибрахима могат да се завърнат в отбора след като не бяха картотекирани за мача от Лига Европа. Луйс Переа е аут поради наказание.

Съперниците им Депортиво Ла Коруня заемат 7-а позиция с 42 точки, като най-вероятно ще вземат участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. В последните два кръга от Примера дивисион тима воден от Мигел Анхел Лотина записа две поражения. Първото беше при гостуването им на Спортинг Хикон, където те загубиха с 2:1, а второто беше при домакинството им на Хетафе, загубено с 1:3.

В отбора на гостите - Хуан Домингес, Зе Кастро, Серхио, Пабло Алварес, Ласад и Адриан пропуснаха тренировките на тима през тази седмица заради физически оплакваня, но нито един досега не е напълно аут за срещата. Дани Аранзубя и централният защитник Алберт Лопо се завръщат в състава след наказания. 

Прогноза: Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 3:1


Алмерия - Майорка
Стадион: "Хуегос Медитеранеос", Алмерия
Дата: 04.04.2010
Съдия: Алварес Искуердо

В двубой от 30-ят кръг на испанската Примера дивисион отбора на Алмерия се изправя срещу Майорка. Домакините в момента заемат 12-та позиция в класирането с актив от 36 записани точки. Досега през кампанията те регистрираха общо 9 победи, 9 равенства и 11 загуби, а головата им разлика е -7 попадения. В последните два кръга от първенството тима на Хуанма Лило записа победа при домакинството си на Сарагоса с 1:0 и загуба при гостуването на Осасуна отново с 1:0. След двубоя им с Майорка, на Алмерия предстоят срещи с Атлетик Билбао и Реал Мадрид.

Има значителни съмнения относно състоянието на играча на домакините - Сантяго Акасиете, който трябваше да бъде сменен в последната среща на отбора заради разстежение. Чико също се очаква да бъде аут за двубоя. Естебан Солари и Мигел Анжел Ниео са близо до завръщането си за първият отбор. Ключовите нападатели Пабло Пиати и Фернандо Сориано се завръщат в състава след като пропуснаха двубоя с Осасуна заради наказания. Хуанма Ортис получи червен картон в този мач, което ознчава, че и той няма да бъде на разположение на менижъра.

Майорка пък се намират на 4-та позиция във временното класиране с актив от 47 точки. През следващия сезон те най-вероятно ще могат да вземат участие в Шампионската лига, ако не тогава Лига Европа ще отвори широко вратите си за тях. Досега през сезона те записаха общо 14 победи, 5 равенства и 10 загуби. В последните два изиграни мача от първенството, момчетата на Грегорио Манцано не успяха да победат при гостуването си на Расинг Сантандер, а в следващия двубой записаха загуба при домакинството си на Барселона, които спечелиха с минималното 1:0.

В състава на Майорка няма сериозно конутзени играчи, освен Туни, който продължава да се бори с проблеми в коляното.

Прогноза: Алмерия - Майорка 2:1


Очаквайте и останалите срещи!

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276