Енрике: Не може всеки път да намираме решения срещу отбраняващи се отбори


Н. Гавазов

Енрике: Не може всеки път да намираме решения срещу отбраняващи се отбори

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике сподели мнение за срещата с Малага от 12-я кръг на Примера дивисион, която завърши при резултат 0:0.

"Много трудно се създават положения срещу отбори, които стоят само в отбрана. Мога само да похваля феновете и играчите си. Ние не победихме, но го заслужавахме. Свикнали сме да играем срещу отбори, плътно седящи в отбрана, но това не значи, че може всеки път да намираме решения", заяви Енрике.

"Пако Алкасар игра добре, както и останалите играчи. Пако е нов игра, на него му трябва повече време, за да започне да вкарва голове. Направихме всичко, за да победим, но ни липсваше точност в завършването на атаката. Това е единственият момент, за който мога да критикувам играчите", каза още треньорът.

"Винаги е хубаво, когато футболист като Пике се завръща в строя. Той има потенциал за създаване на положения благодарение на високия си ръст. Опитвахме се да го снабдяваме с центрирания. Загубихме Меси и Суарес, които са ключови играчи, носещи победите", завърши Енрике.

 

  Сподели
33