Енрике: Бих искал Реал и Атлетико да загубят мадридското дерби


Н. Гавазов

Енрике: Бих искал Реал и Атлетико да загубят мадридското дерби

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике сподели мнение в навечерието на мача с Малага, а също така говори за ситуацията с договора на Лионел Меси.

"Ако победим в своя мач, няма да се вълнувам кой знае колко от резултата в мадридското дерби. Бих предпочел и двата отбора да загубят там. Но знам, че това не е възможно", заяви Енрике.

"В последно време Барселона има труден календар. Имахме няколко трудни мачове. Но сега мислим само за това, как да вземем трите точки в мача с Малага. Съперникът е опасен. Малага много бързо премине от една фаза в друга. Те много се промениха под ръководството на Хуанде Рамос. Това е добър отбор", заяви Енрике.

"Алкасер получава отлична възможност. Убеден съм, че Пако ще свърши добра работа. Той влиза в стартовия състав. Това момче знае, че победата е по-важна от головете", каза още специалистът.

"Въпросът с договора на Меси най-добре е да го зададе на него. Но не мога да си представя, че Лео ще напусне Барселона. Ще е чудесно, ако човекът, който дойде тук съвсем млад, завърши кариерата си в Барселона. Този клуб предостави на Меси всички възможности. Ето защо ще е хубаво, ако Лионел проведе в Барселона цялата си кариера. Факт, който е извън всякакви спорове се състои в това, че той е най-добрият футболист в историята", завърши Енрике.

 

  Сподели
72