Реал - Атлетико: Гостите ще помогнат на Барселона


.

Реал - Атлетико: Гостите ще помогнат на  Барселона

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

Стадион "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 28.03.2010
Час: 22:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко

Второто мадридско дерби за една седмица, но този път с един от участниците - Реал Мадрид приема на легендарния „Бернабеу" Атлетико Мадрид. Въпреки, че 34 точки разделят „белите" от „червените", в едно дерби може да очакваме какво ли не. Всички статистически данни говорят в полза на Кралският клуб - десет поредни домакински победи срещу „дюшекчиите", голямата точкова разлика, както и това, че Атлетико нямат победа като гост в последните си пет мача.

На „Висенте Калдерон" през есента срещата се оказа доста сложна за Реал Мадрид, които победиха с 3:2, но не можем да не отбележим блестящите намеси на Касияс, който допусна два гола, но и спаси отбора си от загуба на точки. Към сегашният двубой Белият балет подхождат с мажорно настроение - тимът догони Барселона и е лидер в първенството, също така "белите" показват съдържателен футбол на който съперниците му не успяват да се противопоставят, а през седмицата бе победен Хетафе с 4:2, като мача бе решен през първото полувреме когато паднаха четирите гола. Така, отпадането от Лион бе забравено и сега всички усилия ще бъдат хвърлени във вътрешното първенство.

Атлетико също обаче са в добро настроение - след загубата срещу Майорка с 1:4 миналия уикенд, през седмицата победиха Атлетико Билбао с 2:0 и в момента са на осмо място с 37 точки, и в борба за Топ 6 където ще получат право да играят в Лига Европа. Нападението на „дюшекчиите" е пето по „производителност", а в последните си осем мача във всички турнири гостите имат само една загуба. Като добавим и финалът за Купата на Краля за който се класираха, както и продължаващата кампания в Лига Европа, настроението е наистина добро. Междудругото, след идването на Кике Флорес, тимът върви само нагоре - бавно, но върви нагоре и по-важното е, че играе уверено.

Пелегрини няма да може да разчита на Кака, Бензема, Ласана Диара и Мамду Диара, които са с контузии. За Гути имаше съмнения, че няма да може да се възстанови от травмата, но тези съмнения изчезнаха в петък и стана ясно, че е получил покана от Пелегрини. Схемата на игра ще бъде 4-4-2 със страховитото нападение Игуаин - Роналдо. Ван дер Ваарт и Гранеро ще застанат на фланговете на полузащитата, а Гаго и Алонсо в средата на терена. В защитата всичко е ясно: отляво е Марсело, а отдясно Арбелоа, докато в центъра ще застанат Албиол и Рамос.

Кике Флорес има над какво да се замисли - след неочакваната травма на Раул Гарсия, който е част от полузащитата на „дюшекчиите", Тиаго бе извикан в групата без да се е възстановил напълно от травмата си. Переа се завърна в отбора, след като пропусна мача с баските. Така защитата се оформи ясно и в нейния център с Переа ще си партнира Домингес, което е най-добрият вариант за гостите, след като двамата показаха отлично разбирателство и взаимодействие. Схемата е 4-4-2, като в атака място ще заемат Форлан и Агуеро - нападателна двойка не по-малко опасна от тази на именития си съперник.

Едно дерби винаги крие интрига - и това не прави изключение. Разликата от 34 точки между двата отбора не означава, че очакваме непременно победа за Реал. Освен това, за щастие на феновете, нещата се решават все още на терена, а не от базата данни. Очаквам гостите да се противопоставят умело на съперника си, а ще бъдем свидетели на интересен сблъсък: Роналдо и Игуаин срещу Форлан и Агуеро.

„Белите" навлязоха в добър ритъм и Атлетико има от какво да се страхуват, както и да бъдат внимателни, особено в началото на мача : Първите няколко минути са били винаги фатални за дюшекчиите", защото когато са получавали гол в началото, в повечето случаи са губели срещите си.

Не можем твърдо да определим как ще завърши двубоят между двата мадридски отбора. Според мен „единицата" е задължителна и е най-лесно да играем точно и само нея, но също така е задължително ако имаме възможност да използваме и „хикса". Защо? - защото в едно истинско дерби няма фааворит и аутсайдер. Наставникът на Атлетико заяви на вчерашната пресконференция, че спирането на Роналдо и Игуаин ще бъде задачаа на всички не само на защитата и особено това трябва да стане още в центъра на терена.

"Трябв ада направим така, че двамата да бъдат затруднени при получаването на топката още в средата на терена. Когато Кристияно е притискан в средата още, той трудно получава топката и трудно я отиграва. ще покажем много интензивен и подреден футбол. Искам да направим най-добрият си мач през сезона", заяви Кике.

Аз си мисля, че гостите ще се противопоставят успешно на своя именит съперник и ще си върнат частично за загубата, която понесоха през есента. Всичко сочи в полза на Реал Мадрид, но истината е, че Атлетико имат потенциал, въпросът е да го развият . Какво по-добро място да го направят точно на "Бернабеу" ?

Прогноза за Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

06 март Реал Мадрид - Севиля 3:2 (Примера)
10 март Реал Мадрид - Олимпик Лион 1:1 (Шампионска лига)
14 март Валядолид - Реал Мадрид 1:4 (Примера)
20 март Реал Мадрид - Спортинг Хихон 3:1 (Примера)
25 март Хетафе - Реал Мадрид 2:4 (Примера)

Атлетико Мадрид:

11 март Атлетико Мадрид - Спортинг Лисабон 0:0 (Лига Европа)
15 март Атлетико Мадрид - Осасуна 1:0 (Примера)
18 март Спортинг Лисабон - Атлетико Мадрид 2:2 (Лига Европа)
21 март Майорка - Атлетико Мадрид 4:1 (Примера)
25 март Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

148 мача
80 победи за Реал Мадрид
32 равенства
36 победи за Атлетико Мадрид

През този сезон:

07 ноември 2009 Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:3 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.30
Равен - 5.25
Атлетико Мадрид - 10.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249