Анонс на 29 кръг на Ла Лига - срещите в събота


.

Анонс на 29 кръг на Ла Лига -  срещите в събота

Малага - Тенерифе

Стадион: „Ла Росаледа" , Малага
Час: 19:00
Съдия: Фернандо Витиенес

Малага са на 16 място във временното класиране с 30 точки от 28 мача. Разликата от опасната зона е само 6 точки, което изобщо не прави спокойно мястото на андалусците в елита, които от началото на кампанията си записаха пет победи тук, едната от които срещу кандидатът за Шампионската лига Майорка. В средата на седмицата отборът гостува на Валенсия и даде голям отпор на именития си съперник, но въпреки това отстъпи с 0:1 гол на Давид Вия.

Контузиите продължават да тормозят Росано, освен него се контузи в сряда вечер Обина и това налага Фернандо да застане отдясно като атакуващ полузащитник, а Апоно и Торибио да се разположат в опорната зона. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Тенерифе са на 19 място с 24 точки, и със зъби и нокти ще се борят за оцеляването си в елита на испанския футбол, още повече, че разликата със 17-я е само две точки. Отборът се представя прилично като домакин, но гостуванията му са истинска трагедия - от 113 мача само две равенства и единственият отбор, който не познава вкуса на победата навън. Дали това няма да се окаже фатално за целите пред клуба?

Наставникът Олтра няма да може да разчита на Тете и Айозе, които са контузени. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като полузащитниците зад единственият нападател и тези в опорната зона са много близо един до друг, така че зоната пред дъгата на наказателното поле ще бъде наситена, докато фланговите защитници Сицилия и Бертран са силно разтеглени по фланговете.

И двата отбора за да осуетят излитането си от елита се нуждаят от точки. Статистиката не е добра към гостите и ги прави аутсайдер в тази среща. Малага въпреки загубата от валенсия, ще излязат със самочувствието на отбор с по-добри шансове и мисля, че ще победят.

Прогноза за: Малага - Тенерифе 2:1

 


Реал Сарагоса - Валенсия

Стадион: „Де ла Ромареда" , Сарагоса
Час: 23:00
Съдия: Хосе Ромеро

Сарагоса след края на първия полусезон бяха в зоната на изпадащите, но през трансферният прозорец продадоха най-много футболисти и в стремежа си да оцелеят закупиха най-много от всички клубове в Примерата. Отборът през февруари постигна толкова победи, колкото през целия първи сезон и спечели 11 точки от 15 възможни, с което се измъкна от опасната зона, но през март прибавиха към актива си само две от 12 възможни точки, което отново ги приближи към зоната на изпадащите.

Контини се завръща от дисквалификация, контузени няма и Реал Сарагоса посреща съперника си в пълен състав. Контини отново ще заеме мястото си в центъра на отбраната заедно с Ярошек, а Габи и Едмилсон ще бъдат пред тях. Схемата на игра е 4-2-3-1, със Суазо в нападение.

Валенсия се намират на трето място в класирането с 53 точки и след победата срещу Малага в средата на седмицата затвърдиха претенциите си за бронзовите отличия, а с това и участието си в Шампионската лига догодина. Постигна седем победи като гост и загуби само в 4 срещи, което го прави най-силният тим извън домашните стени, след грандовете разбира се.

Давид Вия отпадна поради травма, но все пак се оказа, че тя не е сериозна, но ще трябват няколко дни да се възстанови -толкова, колкото да пропусне срещата. Наваро и Мато отпадат също така, като по този начин в центъра на отбранта ще видим Мадуро и Диалберт. Схемата на игра ще е 4-2-3-1, като Хоакин и Мата ще се разположат на фланговете на средната линия.

Реал Сарагоса не смята да се предава без бой и това обясни съвсем просто старши треньорът на домакините: „Мачът срещу Валенсия е като финал на Шампионската лига". Мисля, че с контузията на Наваро и Вия, Реал Сарагоса имат своите шансове да измъкнат нещо от предстоящия двубой.

Прогноза за: Реал Сарагоса - Валенсия 1:1

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
18