Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

РБ Лайпциг - Аугсбург
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 30.09.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Харм Осмерс

Абсолютният дебютант в Бундеслигата РБ Лайпциг записа второ поредно равенство и общо трето за сезона. В предишния кръг играчите на Ралф Хазенхютъл направиха 1:1 като гости на Кьолн, като все още са непобедени от началото на кампанията. И в този двубой обаче източногерманският клуб е освиркван и обиждан от феновете на противниковия отбор, които недоволстват, защото приемат тима от Саксония за изкуствен отбор, пробил си път към висините благодарение на огромния си бюджет. В момента РБ Лайпциг има 9 точки и е на 7-мо място в колоната. Гипсон, Клостерман и Бойд са контузени за домакините.

Аугсбург постигна втори успех за сезона, след като преди седмица баварците надиграха с минималното 1:0 у дома състава на Дармщат. По този начин хората на Дирк Шустер вече са със 7 пункта и са на 11-ото място в таблицата. За визитата в Лайпциг аут са Калсен-Бракер, Фридрих, Каюби, Кор, Моравек и Бобадия.

Прогноза: РБ Лайпциг - Аугсбург 2:0


Дармщат - Вердер Бремен
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Тимът на Дармщат инкасира трета последователна загуба далеч от дома. Този път "лилиите" паднаха с 0:1 при визитата си на Аугсбург. В момента селекцията на Норберт Майер е на 14-ото място с 4 точки. Плат е контузен, а Гувара е наказан.

Въпреки пълния лазарет, съставът на Вердер Бремен успя най-накрая да сложи серията от четири поредни загуби и да се отлепи от последното място. В последния си мач от първенството "бременските музиканти" извоюваха драматична победа с 2:1 над Волфсбург на свой терен. Домакините губеха до 86-ата минута, но Ленарт Ти и Теодор Гебре Селасие бяха точни за радост на своите фенове. Така северняците вече имат 3 пункта и са на 15-то място. През седмицата се заговори, че бившият треньор на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал ще оглави Вердер, но към настоящия момент отборът е воден от Александър Нури. С контузии за бременци са Писаро, Крузе, Гарсия, Баргфред и Калдирола.

Прогноза: Дармщат - Вердер Бремен 1:1


Фрайбург - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Новакът Фрайбург отново демонстрира трудности далеч от дома и южняците допуснаха трета поред загуба. Този път играчите на Кристиян Щрайх очаквано не успяха да окажа особена съпротива при визитата си на гранда Борусия Дортмунд и отстъпиха с 3:1. В същото време, обаче, Фрайбург е безпогрешен у дома от началото на сезона. В момента тимът е на 12-то място с 6 точки. В лазарета на южняците са Гулд, Кемпф, Кюблер и Нилсен.

В зрелищен двубой, преминал през редица обрати и шест гола, тимът на Айнтрахт записа първо равенство за сезона. Играчите на Нико Ковач извъртяха ремита с други от добре представящите се отбори до момента - Херта Берлин. Така Айнтрахт вече е с 10 пункта и е на 5-ото място в подреждането. С травми за гостите са Андерсон, Рус, Варела, Герецгихер, Медойевич и Стендера.

Прогноза: Фрайбург - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Инголщат - Хофенхайм
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Отборът на Инголщат инкасира четвърта поредна загуба в Бундеслигата. В предишния кръг баварците отстъпиха с 2:0 като гости на участника в Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах. По този начин Инголщат продължава да е един от трите отбора в първенството, които след първите пет кръга са без победа. Селекцията на Маркус Каучински е с 1 точка и е на 16-ата позиция. Ортаг и Кител са контузени за домакините.

След четирите поредни ремита, с които стартира тимът на Хофенхайм, в предишния кръг хората на младия Юлиан Нагелсман постигна първи успех за сезона. Хофе осъществи пълен обрат у дома и надигра неузнаваемо колебливия състав на Шалке 04 с 2:1. Така клубът от Зинсхайм вече има 7 точки е на 9-то място в подреждането. За гостуването на Инголщат с травми са Швеглер и Ут.

Прогноза: Инголщат - Хофенхайм 0:1


Херта Берлин - Хамбургер ШФ
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

В зрелищен двубой, преминал през редица обрати и шест гола, тимът на Херта Берлин завърши наравно 3:3 като гост друг от добре представящите се тимове от началото на кампанията в Бундеслигата - Айнтрахт Франкфурт. Така столичани вече са с актив от 10 точки и заемат 6-ото място в колоната. За настоящия двубой наставникът Пал Дардай няма да може да разчита на Кьорбер, Пекарик, Дарида, Дуда и Калу.

Хамбургер ШФ инкасира четвърта поредна загуба от началото на кампанията. В последния си двубой "червените шорти" допуснаха поражение у дома с 0:1 от шампиона Байерн Мюнхен след гол в последната минута. Тежкото начало на сезона и предпоследното 17-то място във временното класиране костваха поста на Бруно Лабадия. От ХШФ побързаха да намерят нов наставник и сега начело на северняците е Маркус Гисдол, който ще трябва да оправи формата на някогашния европейски клубен шампион. С контузии за гостите са Дикмайер и Хирцел.

Прогноза: Херта Берлин - Хамбургер ШФ 2:1


Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Грефе

С хеттрик на мексиканеца Хавиер Ернандес - Чичарито Байер Леверкузен сломи драматично Майнц 05 с 3:2 като гост. Така "аспирините" счупиха каръка, който преследваше тима в последно време. Футболистите на Роджер Шмит губеха с 1:2 до средата на второто полувреме, но направиха заслужен обрат, завършен с победно попадение в последните секунди. Байер Леверкузен има 7 пункта на сметката си и заема 10-то място в колоната. През седмицата отборът завърши наравно 1:1 като гост на Монако във втори двубой от груповата фаза на Шампионската лига. В тази среща младата финландска звезда на тима Похянпало счупи крак и няма да играе до края на календарната година. Младокът предизвика фурор този сезон, след като има отбелязани четири гола в пет мача за Байер в Бундеслигата от началото на сезона. Другите в лазарета на "аспирините" са Белараби и Юрченко.

Вицешампионът Борусия Дортмунд победи с 3:1 Фрайбург в домакинството си от 5-ия кръг в Бундеслигата. Това бе трети пореден успех на възпитаниците на Томас Тухел. Пиер-Емерик Обамеянг, Лукаш Пишчек и Рафаел Герейро се разписаха за домакините от Вестфалия. Така "жълто-черните" са 2-ри с актив от 12 точки. През седмицата Борусия направи 2:2 у дома с действащия европейски клубен шампион Реал Мадрид в двубой от Шампионската лига. И за настоящото гостуване с контузии за гостите от Дортмунд са капитанът Марко Ройс, Суботич, Бенер, Дурм и Бартра.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208