Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Фрайбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 23.09.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Головият рецитал на Борусия Дортмунд продължи и в междинния кръг. Включвайки и двубоя на "жълто-черните" от груповата фаза на Шампионската лига срещу Легия, в който вестфалци спечелиха с 6:0, за последните си три мача Борусия вкара цели 17 гола. През седмицата дортмундци не показаха никаква пощада и разбиха с 5:1 като гости състава на Волфсбург. Така играчите на Томас Тухел са на 3-ото място в класирането с актив от 9 точки. В лазарета на "жълто-черните" продължават да са капитанът Ройс, Суботич, Бендер и Дурм, а към него вече е и Бартра.

Новакът Фрайбург отново демонстрира класа у дома и постигна втори успех за сезона в Бундеслигата. Този път южняците надиграха с 1:0 колебливия Хамбургер ШФ. Проблемите пред селекцията на Кристиан Щрайх са свързани с гостуванията, където Фрайбург има само загуби. В момента отборът е с 6 точки и заема 9-то място. За тежката визита в Дортмунд аут са Фьоренбах, Кемпф, Кюблер, Торехон и Нилсен.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Фрайбург 4:0


Аугсбург - Дармщат
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Аугсбург записа първо реми за кампанията, след като в двубой от междинния кръг баварците успяха да спечелят точка при гостуването си на амбициозния състав на Байер Леверкузен за крайното 0:0. Така играчите на Дирк Шустер вече имат 4 пункта и са на 13-ото място в подреждането. Калсен-Бракер, Фридрих, Каюби и Кор са с контузии.

И Дармщат също направи хикс в междинния кръг. "Лилиите" не успяха да победят у дома тима на Хофенхайм и мачът завърши 1:1. Селекцията на Норберт Майер е с 4 точки и е на 14-то място в класирането. Сулу и Плат са с травми за гостите.

Прогноза: Аугсбург - Дармщат 1:1


Борусия Мьонхенгладбах - Инголщат
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Коравият тим на Борусия Мьонхенгладбах отново показа колебание далеч от дома, но този път "жребчетата" предотвратиха поражение срещу друг от новаците. В двубой от междинния кръг селекцията на Андре Шуберт стигна до късно реми за крайното 1:1 срещу РБ Лайпциг. Така Гладбах вече е със 7 точки на сметката и заема 8-мо място. В лазарета на домакините са Домингес, Дукуре, Херман и Дърмич.

Сезонът не започна добре за Инголщат и баварците все още нямат победа от началото на кампанията. В междинния кръг футболистите на Маркус Каучински инкасираха трета поредна загуба, след като този път отстъпиха у дома с 0:2 срещу Айнтрахт Франкфурт. Така Инголщат остава с едва 1 спечелена точка и е на 15-та позиция.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Инголщат 3:0


Айнтрахт Франкфурт - Херта Берлин
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Айнтрахт продължава с добрите изяви. В междинния кръг играчите на Нико Ковач записаха трети успех от началото на първенството. Този път тимът от Финансовата столица на Европа се наложи с 2:0 като гост на Инголщат. В момента Айнтрахт има 9 точки и е на 4-ото място в колоната. Андерсон, Рус, Герциглер, Медойевич и Стендера продължават да лекуват травми.

След трите поредни победи, в междинния кръг Херта очаквано допусна първа поредна загуба. Столичани отстъпиха с 0:3 визитата си на шампиона и лидер в класирането Байерн Мюнхен. "Старата дама" остава с 9 пункта на сметката си и вече е на 5-ата позиция в таблицата. Треньорът Пал Дардай няма да може да разчита на Кьорбер, Дарида, Дуда и Калу.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Херта Берлин 2:2


Майнц 05 - Байер Леверкузен
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Отборът на Майнц 05 постигна втора поредна победа, след като в междинния кръг "червените" осъществиха драматичен обрат за крайното 2:1 като гости на Вердер Бремен. Играчите на Мартин Шмит губеха в резултата до 87-ата минута, но с два късни гола Майнц си тръгна с пълния комплект точки. Така "05" вече е със 7 пункта и е на 7-мо мято. Курич, Джайро, Лаца, Рамальо, Цимлинг и Бергрийн са контузени, а Родригес е наказан.

Амбициозният тим на Байер Леверкузен не започна сезона по очаквания начин. В момента "аспирините" имат едва 4 точки, които им отреждат незавидното за тях 12-то място. През седмицата възпитаниците на Роджър Шмит не успяха да победят у дома Аугсбург и двубоят завърши без отбелязани попадения. Белараби и Юрченко са контузени са гостите.

Прогноза: Майнц 05 - Байер Леверкузен 2:2


Вердер Бремен - Волфсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Шокът за Вердер продължава с бясна сила. В междинния кръг "бременските музиканти" предвкусваха първи успех за сезона, но отново ще трябва да почакат. Предвождани вече от новия треньор Александър Нури северняците водеха до 87-ата минута у дома с 1:0 срещу Майнц 05, но в крайна сметка загубиха двубоя с 1:2 за допълнително разочарование на своите фенове. "Бременските музиканти" заемат последното 18-то място без спечелена точка. В лазарета на Вердер продължават да са Пизаро, Калдирола, Гарсия, Баргфред, Бартелс, Ейлерс и Крузе, а с наказание е Йохансон.

Волфсбург инкасира първа загуба за сезона и вече в три поредни срещу "вълците" са без успех. В междинния кръг възпитаниците на Дитер Хекинг бяха пометени с 5:1 у дома от гранда Борусия Дортмунд. Така Волфсбург остава с актив от 5 точки и към момента заема 10-ото място в таблицата. Аскес, Йунг, Дидави, Гилавоги и Луис Густаво са контузени за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен - Волфсбург 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226