Дортмунд се разправи с Вълците, резултати от Бундеслигата (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд се разправи с Вълците, резултати от Бундеслигата (видео)

Борусия Дортмунд записа нова разгромна победа - този път в междинния кръг в Бундеслигата. Вестфалците разбиха като гости с 5:1 Волфсбург и по този начин постигнаха нова категорична победа за първенство. Много силен мач изигра Пиер-Емерик Обамеянг, който наниза две попадения, а по едно добавиха Рафаел Герейро, Усман Дембеле и Лукаш Пишчек. За домакините точен бе Даниел Дидави в началото на втората част.

В 4-ата минута резултатът бе открит. Рафаел Герейро се разписа, след като беше изведен отлично от Марк Бартра и остана сам срещу вратаря, като последва удар в близкия му ъгъл - 1:0. Второто попадение падна в 16-та минута, а този път Герейро бе асистент. Той отклони топката с глава след един тъч и изведе в коридор Пиер-Емерик Обамеянг, който с фалцов удар прати кълбото в далечния ъгъл.

Малко след почивката Паул Зегин проби по фланга и центрира в наказателното поле и там Даниел Дидави засече топката в мрежата за 1:2. Пет минути след това се стигна до една бърза контра, при която Гонсало Кастро беше изведен зад защитата и без капка егоизъм подаде на Усман Дембеле, който нямаше как да сбърка - 3:1.

Четири минути след това Кастро асистира отново, след като центрира успоредно на голлинията, където беше Обамеянг, който от няколко метра вкара за 4:1. В 73-та минута Рафаел Герейро центрира от корнер и Лукаш Пишчек стреля точно с глава, за да оформи крайния резултат.

Резултати от останалите срещи в Бундеслигата:

Фрайбург - Хамбургер 1:0
Дармщад 98 - Хофенхайм 1:1
Инголщат - Айнтрахт Франкфурт 0:2

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
149