Румениге: Нямаме намерение да връщаме Швайнщайгер


Н. Гавазов

Румениге: Нямаме намерение да връщаме Швайнщайгер

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди, че завръщането на полузащитника на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер не влиза в плановете на баварците. По-рано босът на немския клуб изрази негодуванието си, че новият мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо е изпратил Бастиан в дублиращия тим. Румениге дори заяви, че е достатъчно едно телефонно обаждане от страна на играча и Байерн ще направи нужното за връщането му на "Алианц Арена".

Старши-треньорът на баварците Карло Анчелоти обаче изрази съвсем друга позиция и ясно даде да се разбере, че Швайнщайгер няма как да се впише в плановете му за новия сезон, което попари надеждите за връщане на играча.

В крайна сметка Румениге е принуден да се съобрази с наставника на Байерн и да признае, че Бастиан няма как да се върне обратно.

"Искам да напомня, че преди година Швайнщайгер много ме молеше да му предоставя възможността да поиграе за Манчестър Юнайтед. Съжалявам за това, което се случва с него сега, но ние дори не сме обмисляли да го върнем. Времената за него са трудни сега. Но може би това доказва, че Байерн се отнася към своите играчи много по-справедливо, по-човешки и с по-голямо уважение, отколкото някои други европейски грандове", заяви Румениге.

 

  Сподели
96