Да идва 26-ата Сребърна салатиера


Н. Атанасов

Да идва 26-ата Сребърна салатиера

Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Без да си дава особено много зор Байерн Мюнхен надигра Херта Берлин с 2:0 като гост в среща от предишния 31-ви кръг на Бундеслигата, но не успя още да стане шампион, защото по същото време и Борусия Дортмунд победи с 3:0 Щутгарт. Титлата със сигурност няма да избяга до края на кампанията, като се очаква баварците да я спечелят на теория именно при предстоящото домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах. Ако това стане, ще означава, че колосът от Бавария ще добави рекордна 26-та Сребърна салатиера в преславната си витрина, а също така триумфът ще е четвърти пореден за Байерн в Бундеслигата. Играчите на Пеп Гуардиола имат 81 точки, което е със 7 повече от Борусия Дортмунд. През седмицата Байерн загуби с 0:1 гостуването си в Мадрид срещу Атлетико в първия полуфинал от Шампионската лига и до голяма степен мислите на баварците са насочени именно за предстоящия реванш на "Алианц Арена", който обаче очаква първо да види шампионския триумф на местно ниво на своите любимци. С контузии за Байерн са Робен и Бадщубер.

Тимът на Борусия Мьонхенгладбах не позволи да се стигне до сензация при домакинството си на Хофенхайм и записа победа с 3:1, с което се доближи само на точка до Херта Берлин, който засега заема последната квота за Шампионската лига през следващия сезон. "Жребчетата" са на 5-та позиция с актив от 48 пункта. Треньорът на Гладбах Андре Шуберт със сигурност ще се опита да отложи празненствата на Байерн за след седмица, но младият специалист ще трябва да го постигне това без контузените Щрнцъл, Домингес, Янтшке и Шулц.

Интересното в последните няколко мача между тези два съперника е, че Борусия М. е в серия от две поредни победи над Байерн. "Жребчетата" спечелиха първата среща през настоящия сезон у дома с 3:1, а при последното си гостуване на "Алианц Арена" отново триумфираха с 2:0. Байерн няма победа у дома над Борусия М. от август 2013 г., но сега успехът е с цената на поредната Сребърна салатиера.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189