Алонсо: Гуардиола няма да е неудачник, ако не спечели ШЛ


Н. Гавазов

Алонсо: Гуардиола няма да е неудачник, ако не спечели ШЛ

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Шаби Алонсо в навечерието на срещата с Атлетико от полуфиналите на Шампионска лига сподели мнение за старши-треньора на отбора Хосеп Гуардиола.

"Гуардиола е много методичен и усърден треньор. Той ми помогна да подобря много неща, научи ме да чета играта, да вземем правилни решения, а също така да предугаждам действията на съперника и ми показа схеми, с помощта на които могат да се разрушат техните планове", заяви Алонсо.

"Нямам никакви съмнения, че годините, проведени начело на отборите, оставят добра база за тези тимове, независимо от това какъв е краят на сезона. Ние с радост ще си спомняме за него и той няма да стан неудачник, ако не успеем да спечелим Шампионска лига", каза още играчът.

"Симеоне е много емоционален и винаги създава гореща атмосфера на "Висенте Калдерон". Този мач няма да бъде изключение. Феновете на Атлетико също са много горещи. Те вярват в своя треньор и в отбора. Те не се отрекоха от своята вяра в трудните за отбора времена и сега се наслаждават на забележителен период", завърши Алонсо.

 

  Сподели
68