Мачовете на истината за Байерн започват срещу Щутгарт


Н. Атанасов

Мачовете на истината за Байерн започват срещу Щутгарт

Щутгарт - Байерн Мюнхен
Стадион: "Мерцедес Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 09.04.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


В един от най-интригуващите двубои от 29-я кръг в Бундеслигата един срещу друг се изправят съставите на Щутгарт и Байерн. За домакините двубоят е основно за чест и слава, макар и с едно на ум, тъй като "швабите" все още не са си гарантирали на практика оцеляването, то за гостите двубоят може да се окаже решаващ към шампионската Сребърна салатиера.

В предишния кръг Щутгарт второ поредно равенство далеч от дома. Този път хората на Юрген Крамни стигнаха до 2:2 срещу Дармщат. Така тимът от провинция Баден-Вюртемберг заемат 12-то място в класирането с актив от 33 точки, като шест кръга преди края на кампанията "швабите" са на 6 точки от опасната зона. За настоящия сблъсък в лазарета на домакините са Гроскройц, Серей Дие и Гинчек.

С минимални усилия Байерн Мюнхен успя да прибави поредните три точки към актива си в Бундеслигата, надделявайки с 1:0 над Айнтрахт Франкфурт у дома в среща от предишния 28-ми кръг. Франк Рибери ознаменува своя мач № 200 в шампионата с фамозен гол със задна ножица. Въпреки това, баварците отново са с 5 точки преднина пред преследвача Борусия Дортмунд. Хората на Пеп Гуардиола имат 72 пункта в актива си, а тепърва им предстоят мачовете на истината, които са срещу Щутгарт, Шалке 04, Херта Берлин и Борусия Мьонхенгладбах, като титлата далеч не е сигурна. През седмицата Байерн победи с минималното 1:0 Бенфика, а след няколко дни е реваншът в Лисабон, като при положителна развръзка баварците ще играят на полуфиналите в надпреварата. За гостуването в Щутгарт с контузии са Робен, който по всяка вероятност ще е аут до края на сезона, както и Боатенг, Бадщубер и Бенатия.

Байерн е в респектираща поредицата от 12 последователни победи над Щутгарт в Буднеслигата. Последната победа на "швабите" е от 2010 г., като тя бе постигната в Мюнхен.

Прогноза: Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Щутгарт:

02 март Борусия М'гладбах - Щутгарт 4:0 (Бундеслига)
05 март Щутгарт - Хофенхайм 5:1 (Бундеслига)
12 март Инголщад - Щутгарт 3:3 (Бундеслига)
20 март Щутгарт - Байер Леверкузен 0:2 (Бундеслига)
02 април Дармщад - Щутгарт 2:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

12 март Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 5:0 (Бундеслига)
16 март Байерн Мюнхен - Ювентус 4:2 сл. прод. (Шампионска лига)
19 март Кьолн - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
02 април Байерн Мюнхен - Айнтрахт 1:0 (Бундеслига)
05 април Байерн Мюнхен - Бенфика 1:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Щутгарт - Байерн Мюнхен

110 срещи
19 победи за Щутгарт
20 равенства
71 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 235:124 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178