Байерн ще остави неясно бъдещето на Айнтрахт


Н. Атанасов

Байерн ще остави неясно бъдещето на Айнтрахт

Байерн Мюнхен - Айнтрахт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 02.04.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Байерн продължава да преследва нова титла в Бундеслигата. Няколко дни след драмата с Ювентус в Шампионската лига баварците показаха сериозни колебания, но все пак успяха да спечелят трудно с минималното 1:0 визитата си на Кьолн в мач от предишния 27-ми кръг на първенството. Единственото попадение в мача бе дело на Роберт Левандовски и е под № 25 за полския национал от началото на първенството, с което той постави нов личен рекорд. Възпитаниците на Пеп Гуардиола продължават да имат аванс от 5 точки пред преследвача Борусия Дортмунд, а до края на сезона остават още 7 кръга, но на баварците им предстоят тепърва тежки поредни двубои с Щутгарт, Шалке 04, Херта Берлин и Борусия Мьонхенгладбах, като титлата далеч не е сигурна. Идната седмица Байерн посреща Бенфика в първи четвъртфинален двубой в Шампионската лига. Иначе лошите новини за германския колос са свързани с новата контузия на крилото Арйен Робен, а в лазарета освен бързоногото крило са Боатенг и Бадщубер.

Айнтрахт сложи край на серията от осем поредни мача без успех. В предишния кръг играчите на Армин Фе се наложиха трудно с 1:0 у дома над сигурния изпадащ Хановер 96. Така Айнтрахт събра 27 точки, но въпреки това тимът остава на предпоследното 17-то място с актив от 27 точки, с колкото са тимовете на Аугсбург и Хофенхайм, чийто показатели, обаче, са по-добри от тези на Айнтрахт. За тежкото гостуване в дома на шампиона отсъстващи са Андерсон, Флум, Гацинович, Медойевич, Райнартц и голямата звезда на отбора Александър Майер.

Първата среща между двата отбора по-рано през кампанията завърши наравно 0:0. Байерн е във впечатляваща поредица от шест поредни домакински успеха над Айнтрахт. За последно тимът от Франкфурт си тръгна с точка от Мюнхен през 2007 г., когато мачът завърши 0:0.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 5:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

02 март Байерн Мюнхен - Майнц 05 1:2 (Бундеслига)
05 март Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
12 март Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 5:0 (Бундеслига)
16 март Байерн Мюнхен - Ювентус 4:2 сл. прод. (Шампионска лига)
19 март Кьолн - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)

Айнтрахт:

28 февруари Айнтрахт - Шалке 04 0:0 (Бундеслига)
02 март Херта - Айнтрахт 2:0 (Бундеслига)
05 март Айнтрахт - Инголщад 1:1 (Бундеслига)
12 март Борусия М'гладбах - Айнтрахт 3:0 (Бундеслига)
19 март Айнтрахт - Хановер 96 1:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Айнтрахт

97 срещи
51 победи за Байерн Мюнхен
21 равенства
25 победи за Айнтрахт
Голова Разлика: 184:124 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199