Окриленият Байерн ще победи и Кьолн


Н. Атанасов

Окриленият Байерн ще победи и Кьолн

Кьолн - Байерн Мюнхен
Стадион: "РайнЕнерги", Кьолн
Дата: 19.03.2016г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Кьолн сложи край на серията от четири последователни двубоят без успех в Буднеслигата и спечели гостуването си на Хановер 96 с 2:0. С основен принос за триумфа на "козлите" бе Леонардо Битенкурт, който бивш кадър на именно на Хановер, а халфът отбеляза и двата гола в двубоя. Така играчите на Петер Щьогер взеха реванш от съперника за несправедливо загубения първи двубой по-рано през сезона, когато съдиите зачетоха гол с ръка за Хановер, който се оказа и победен. В момента "козлите" заемат 9-то място в подреждането с актив от 33 точки. Добрите новини за Кьолн са, че за тежкото домакинство на първенеца няма отсъстващи играчи.

Шампионът и водач в първенството Байерн Мюнхен не срещна никакви проблеми при домакинството си срещу борещия се за оцеляване състав на Вердер Бремен и записа изразителен успех с 5:0 в двубой от 26-ия кръг на Бундеслигата. Тиаго Алкантара вкара два гола, Томас Мюлер добави още два, а с попадение се отчете и резервата временният топ-реализатор на шампионата Роберт Левандовски. С победата баварците се завърнаха на победния път след последователни загуба и равенство. Байерн има 66 точки, което е с 5 повече от преследвача Борусия Дортмунд. През седмицата играчите на Пеп Гуардиола бяха главни действащи лица в головия трилър в мача-реванш срещу Ювентус в Шампионската лига и наваксаха изоставане от 0:2, за да докарат срещата до продължения, където баварците спечелиха с 4:2 и се класираха за четвъртфиналите в най-престижния клубен турнир. За гостуването на Кьолн с контузии са Робен, Боатенг, Хави Мартинес и Бадщубер.

Байерн е в серия от пет поредни победи над Кьолн в Бундеслигата. За последно "козлите" спечелиха точки срещу баварците през сезон 2010/11, когато се наложиха с 3:2 у дома.

Прогноза: Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Кьолн:

20 февруари Борусия М'гладбах - Кьолн 1:0 (Бундеслига)
26 февруари Кьолн - Херта 0:1 (Бундеслига)
01 март Инголщад - Кьолн 1:1 (Бундеслига)
05 март Кьолн - Шалке 04 1:3 (Бундеслига)
12 март Хановер 96 - Кьолн 0:2 (Бундеслига)

Байерн Мюнхен:

27 февруари Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)
02 март Байерн Мюнхен - Майнц 05 1:2 (Бундеслига)
05 март Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
12 март Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 5:0 (Бундеслига)
16 март Байерн Мюнхен - Ювентус 4:2 сл. прод. (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Кьолн - Байерн Мюнхен

91 срещи
24 победи за Кьолн
22 равенства
45 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 188:123 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191