Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 18.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фритц


Шалке допусна неприятна загуба в предишния кръг и то от пряк конкурент в битката за Топ 4 и място в Шампионската лига наесен. "Кралскосините" отстъпиха с 2:0 при гостуването си в Берлин на местния Херта и така играчите на Андре Брайтенрайтер останаха с актив от 41 точки, заемайки 5-та позиция в подреждането. С контузии за настоящия двубой срещу друг от претендентите за челните места продължават да са Хьоведес, Настасич, Учида и Хьогер, а с наказание е бившият бранител на Лудогорец Жуниор Кайсара.

Съставът на Борусия Мьонхенгладбах пък постигна четвърта поред домакинска победа, след като в предишния кръг "жребчетата" се наложиха с класически резултат с 3:0 над борещия се за оцеляване тим на Айнтрахт. Така хората на Андре Шуберт изместиха именно настоящия съперник от челната четворка и в момента Борусия е на 4-то място с актив от 42 точки. За гостуването в Гезенкирхен отсъстващи са Алваро Домингес, Янтшке, Щранцл, Вендт и Шулц.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Волфсбург - Дармщат
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт


След двете поредни победи, които възродиха амбициите на Волфсбург за евроквота, в предишния кръг "вълците" се изложиха, губейки с 1:0 визитата си на предпоследния в класирането Хофенхайм. Така играчите на Дитер Хекинг остават с 37 точки на сметката си, заемайки 8-мо място, а в оставащите 6 кръга до края на кампанията ще бъде много трудно на Волфсбург да се справи с ожесточената конкуренция за челните позиции. В лазарета на "вълците" са Беналио, Йунг, Налдо, Сегин и Бас Дост.

Новакът Дармщат записа второ поредно равенство, като този път "лилиите" определено трябва да съжаляват за постигнатото реми, тъй като пропиляха два гола аванс на полувремето при домакинството си на Аугсбург. Възпитаниците на Дирк Шустер водеха с 2:0, но в крайна сметка допуснаха двубоят да завърши 2:2, а гостите изравниха в последната минута след точно изпълнена дузпа. Така Дармщат добави само точка към баланса си и в момента тимът има 27 пункта, като е 3 от опасната зона, и заема 14-то място. За гостуването на Волфсбург с контузии са Волк и Строх-Енгел.

Прогноза: Волфсбург - Дармщат 3:1


Хамбургер ШФ - Хофенхайм
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер


Отборът на Хамбургер ШФ инкасира 11-та загуба на сметката си до момента, след като в предишния кръг "червените шорти" отстъпиха с минималното 1:0 при гостуването си на Байер Леверкузен и то след като си отбелязаха автогол. Така тимът от пристанищния град остава с актив от 31 точки и заема 12-то място в колоната. Треньорът Брудо Лабадия няма да може да разчита на контузените Гьотц, Алтънташ и Дримич, а с наказание е Мюлер.

Хофенхайм възроди надеждите си за оцеляване, след като в предишния кръг предвожданият от 28-годишния Юлиан Негелсман тим се наложи с 1:0 у дома над Волфсбург, а освен това Хофе пропусна и дузпа. Така, въпреки че продължават да са на предпоследното 19-то място в класирането, "сините" вече имат 24 точки, като са само на 3 от спасението. За визитата в Хамбург отсъстващи са Грахл, Хардлинг и Швеглер.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Хофенхайм 2:0


Вердер Бремен - Майнц 05
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


Серията от два поредни успеха за борещия се за оцеляване състав на Вердер Бремен бе прекъсната и в предишния кръг северняците очаквано загубиха с разгромното 5:0 гостуването си на шампионата Байерн Мюнхен. Така "бременските музиканти" продължават да са с актив от 27 точки, като към настоящия момент хората на Виктор Скрипник запазват спасителната 15-та позиция. С контузии за домакините са Волф, Цетерер, Щернберг, Велкович, Баргфред, Йълдъръм и Йохансон, но пък на разположение е неостаряващият Клаудио Писаро.

Майнц 05 също претърпя очаквано поражение преди по-малко от седмица, след като "червените" бяха надиграни с 2:0 при гостуването си на Борусия Дортмунд. Загубата попречи на възпитаниците на Мартин Шмид да се придвижат по-напред в класирането и така Майнц остава с 40 точки, заемайки 6-та позиция. С контузии в тима са Клемент, Сото, Бергрйн и Муто, а Донати е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - Майнц 05 1:1


Херта Берлин - Инголщат
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих


Херта постигна много важна победа над Шалке 04 в предишния 26-ти кръг на Бундеслигата. Това бе пряк сблъсък между два от отборите борещи се за третото място в крайното класиране и директна промоция за групите на Шампионската лига, и затова успехът на столичани бе толкова ценен, като те дръпнаха с 4 точки пред "миньорите". Ведад Ибишевич в 42-ата и Никлас Щарк в 65-ата минута донесоха успеха на столичани. Така футболистите на Пал Дардай вече са с 45 пункта, заемайки 3-та позиция. С травми в състава на берлинчани са Лангкамп и Алагуи.

Инголщат записа трето поредно равенство, след като преди седмица баварците сътвориха голов трилър при домакинството си на Щутгарт за крайното 3:3. Възпитаниците на Ралф Хазенхютъл трябва повече да съжаляват са пропуснатите две точки, тъй като играчите на Инголщат на три пъти повеждаха в резултата, но съперник съумяваше да изравни, а последното попадение във вратата на новаците бе 5 минути преди края от дузпа. Така Инголщат са с актив от 33 точки и заемат 10-то място в таблицата. За гостуването на Херта с контузии са Данило и Левелс, а Хюбнер е наказан.

Прогноза: Херта Берлин - Инголщат 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Хановер 96
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганг Щарк


Обръчът около Айнтрахт започва все повече да се стеснява, след като в предишния кръг тимът от Франкфурт записа осми пореден двубой без победа в шампионата. Този път играчите на Армин Фе отстъпиха с 3:0 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах, а поражението остави Айнтрахт с 24 точки, като тимът е под чертата на 16-та позиция, която отрежда бараж за оставане в елитната Първа Бундеслига. Кадровите проблеми пред отбора поне намаляха малко и възстановен от контузия е звездата Александър Майер, но в лазарета остават Андерсон, Флум и Гацинович.

Едва ли са много тези, които вярват, че отборът на Хановер 96 ще успее да се спаси от изпадане. Преди седмица тимът от Долна Саксония инкасира 19-та загуба до момента и трета поред, след като "96" отстъпи с 2:0 при домакинството си на Кьолн. Така възпитаниците на Томас Шааф продължават да са здраво закотвени на последното 18-то място с актив от 17 точки, което към днешна дата е на 10 от спасението. Фелипе, Андреасен, Бех и Беншоп са с травми за Хановер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хановер 96 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216