Анонс на 23-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 23-ви кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Кьолн - Херта Берлин
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 26.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Кьолн инкасира седма загуба за сезона, след като загуби с 1:0 Рейнското дерби срещу Борусия Мьонхенгладбах. Така "козлите" останаха с актив от 29 точки и заемат 9-ото място в подреждането. За настоящия двубой треньорът Петер Щьогер няма да може да разчита единствено на Цолер.

Херта записа пети пореден мач без победа, като в тази поредица от срещи столичани извъртяха четири ремита и една загуба. Преди по-малко от седмица "Старата дама" направи 1:1 у дома с вицешампиона Волфсбург. Със спечелената точка играчите на Пал Дардай успяха да запазят 3-ото си място във временното класиране с актив от 36 точки. За гостуването на Кьолн с травми за гостите са Лангкамп, Ван дер Берг, Алагуи и Шибер, а Дарида е наказан.

Прогноза: Кьолн - Херта Берлин 1:1


Хамбургер ШФ - Инголщат
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


След хубавата победа с 3:2 над Борусия Мьонхенгладбах, тимът на Хамбургер ШФ записа нулево реми при визитата си на Айнтрахт Франкфурт. Така "червените шорти" вече са с актив от 27 точки и заемат 12-то място в класирането. За настоящия двубой наставникът на северняците Бруно Лабадия няма да може да разчита на Екдал, Грегориш и Гьотц.

Инголщат продължи с добрите изяви у дома и в предишния кръг баварците записаха трета поред победа пред собствена публика, като този път бе надигран борещия се за оцеляване тим на Вердер Бремен с 2:0. Така възпитаниците на Ралф Хазенхютъл вече имат 29 точки и заемат 10-ото място. Проблемите пред Инголщат са свързани с колебливите изяви като гост. С травми в тима преди гостуването в Хамбург са Данило, Левелс, Морелс и Сутнер.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Инголщат 2:0

 


Щутгарт - Хановер 96
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес


След пет поредни победи, Щутгарт направи 1:1 като гост на амбициозния състав на Шалке 04. Въпреки това, "швабите" продължават забележителната си серия от началото на полусезона и след предишните пет успеха остават без поражение вече в осем поредни мача, с което се отдалечиха на 8 точки от опасната зона. Футболистите на Юрген Крамни заемат 11-то място с актив от 28 точки. За настоящия двубой с контузии за Щутгарт са Барба, Баумгартъл и Гинчек, а Дидави е наказан.

Хановер почти сигурно ще развее бялото знаме, след като в предишния кръг тимът от Долна Саксония инкасира осма поредна загуба и общо десета в последните единадесет кръга. Така "96" е закотвен здраво на последното 18-то място в колоната с актив от едва 14 точки, което е на 8 от спасението към настоящия момент. Треньорът Томас Шааф няма да може да разчита на Андреасен, Бех, Беншоп, Уго Алмейда и Шалай, които са контузени, а Гюлселам е наказан.

Прогноза: Щутгарт - Хановер 96 3:0




Вердер Бремен - Дармщат
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Вердер продължава да боксува с изявите си до момента. В предишния кръг "бременските музиканти" записаха трето поредно поражение далеч от дома, като този път играчите на Виктор Скрипник загубиха с 2:0 визитата си на новака Инголщат. След поражението Вердер продължава да е под чертата и заема 16-ото място в таблицата, което по регламент изпраща на участие на бараж за оставане в елита. В лазарета на тима преди настоящия двубой са Волф, Цетелер, Щернберг, Баргрфред, Фритц, Йълдъръм и Йохансон.

Новакът Дармщат инкасира пета загуба за последните седем кръга. Преди седмица "лилиите" очаквано отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Байерн Мюнхен, въпреки че водеха с 1:0 на полувремето. Така възпитаниците на Дирк Шустер останаха с актив 24 точки и заемат 14-то място, като са на 4 от настоящия съперник. Единственият контузен за визита в Бремен е Гарикс.

Прогноза: Вердер Бремен - Дармщат 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269