Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Майнц 05 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 29.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Майнц започна новата година в Бундеслигата с поражение. В първия си шампионатен мач за 2016 г. "червените" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на новака Инголщат. Поражението остави играчите на Мартин Шмид на 8-мо място в класирането с актив от 24 точки. За настоящия двубой контузен за домакините е Сото.

Борусия Мьонхнегладбах също стартира с поражение настоящата календарна година. "Жребчетата" паднаха с 3:1 у дома от съименниците от Дортмунд, а поражението бе второ откакто Андре Шуберт пое тима. Загубата остави Гладбах на 4-ото място във временното подреждане с 29 точки. За гостуването на Майнц с травми са Алваро Домингес, Янтшке, Дахуд, Херман, Шулц и Хан, а Джака е наказан.

Прогноза: Майнц 05 - Борусия Мьонхенгладбах 0:1


Борусия Дортмунд - Инголщат
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман


Борусия Дортмунд започна с важен успех новата година в Бундеслигата, след като изнесе лекция на адаша от Мьонхенгладбах и се наложи с 3:1 като гост след голове на контраатаки. Марко Ройс, Хенрих Мхитарян и Илкай Гюндоган материализираха превъзходството на "жълто-черните", което можеше да бъде още по-изразително, ако не бяха нетипичните за Пиер-Емерик Обамеянг пропуски. След успеха играчите на Томас Тухел продължават да са на 8 точки дистанция от лидера Байерн Мюнхен. Вестфалци имат 41 пункта в актива си. Бендер и Шахин продължават да лекуват травми и са аут от групата.

След двумесечна суша, новакът Инголщат постигна отново победа в Бундеслигата. Баварците стартираха успешно втората част от сезона в първенството и се наложиха с минималното 1:0 над Майнц. Успехът изкачи възпитаниците на Ралф Хазенхютъл на 10-ото място в колоната с 23 точки. За тежката визита в Дортмунд отсъстващи са Левелс и Ортаг, а Грос е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Инголщат 4:0


Байер Леверкузен - Хановер 96
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


Байер Леверкузен започна с изненадващ резултат 2016 г. "Аспирините" не успяха да победят в първия си двубой предпоследния в класирането Хофенхайм за крайното 1:1. Хората на Роджър Шмид дори изравниха в последния четвърт час на двубоя, а спечелената точка остави Байер на 5-та позиция в таблицата, където тимът има общо 28 пункта на сметката си. С контузии за домакините са Арангис и Бендер.

Хановер 96 записа четвърта поредна загуба и общо шеста в последните си седем мача в първенството. Поражението бе първо за новия треньор на долносаксонци Томас Шааф, чиято цел ще е да спаси тима от изпадане. Хановер отстъпи у дома с 2:1 от новака Дармщат "96" вече заема последното 18-то място в колоната с актив от 14 точки, което е на 4 от спасението. Преди нелекото гостуване в Леверкузен аут за гостите са контузените Андреасен, Кийотаке, Беншоп и Волф, а с наказания са Шулц и Сане.

Прогноза: Байер Леверкузен - Хановер 96 3:0


Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман


След кошмарното начало на сезона, сега Аугсбург е в силна серия от шест поредни мача без поражение в Бундеслигата, в която баварците записаха четири победи и две равенства. Именно с реми играчите на Маркус Вайнцийрл стартираха 2016 г., като точката определено може да се счете за успех, тъй като Аугсбург я отмъкна на терена на Херта, който в момента е в Топ 3. Баварците пък заемат 13-та позиция с 20 точки. С травми за домакините са Калсен-Бракер, Паркър и Вернер, а Каюби е наказан.

След четирите поредни поражение в шампионата, сега Айнтрахт е в серия от две поредни победи. Клубът от Франкфурт завърши предишната година с успех над Вердер 2:1, а хората на Армин Фе стартираха 2016 г. с драматична победа с 3:2 над вицешампиона Волфсбург, като отново големият герой за Айнтрахт бе звездата на тима Александър Майер, който реализира хеттрик, като победното попадение падна в добавеното време на срещата. Така Айнтрахт има 20 точки и заема 14-то място в колоната. За визита в Бавария аут са Андерсон, Флум, Кител, Райнартц и Кастаньос.

Прогноза: Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Вердер Бремен - Херта Берлин
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Вердер Бремен постигна донякъде изненадваща, но и много важна победа в предишния кръг, след като осъществи пълен обрат за крайното 3:1 като гост на Шалке 04. 35-годишният капитан на "бременските музиканти" Клеменс Фритц вкара първия гол и подаде за другите два, с които гостите обърнаха своя съперник. Силно се представи и 37-годишният Клаудио Писаро, който продължава да пише история по германските терени, след като отдавна се превърна в най-резултатния чужденец в шампионата. Така играчите на Виктор Скрипник постигнаха първа победа от пет кръга насам и в момента северняците заемат 16-то място с актив от 18 точки. За настоящия двубой контузени са Волф, Сетерер, Галвес, Гувара, Щернберг, Баргфред и Йохансон.

Херта пък записа едва трето равенство за сезона, след като в предишния кръг "старата дама" започна новата година с нулево реми у дома срещу играещия все по-уверено напоследък състав на Аугсбург. Въпреки добавената само една точка към актива, играчите на Пал Дардай продължават да заемат 3-ото място в таблицата с 33 пункта. За гостуването в Бремен с травми за столичани са Бурхерт, Чигерчи и Алагуи.

Прогноза: Вердер Бремен - Херта Берлин 2:2


Дармщат - Шалке 04
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт


Новакът Дармщат постигна пета победа от началото на кампанията. Любопитен факт от представянето на "лилиите" е, че четири от успехите им са като гости. Именно такъв бе и последният. В него възпитаниците на Дирк Шустер се наложиха с 2:1 над последния в класирането тим на Хановер 96, след като постигнаха пълен обрат след два гола на Сандро Вагнер. Така Дармщат заема 12-то място в подреждането с 21 точки. За настоящия двубой с контузии са Казими и Волк.

Шалке 04 пък не успя да се придвижи до Топ 4 в класирането, след като "кралскосините" се изложиха с 3:1 у дома срещу борещия се за оцеляване състав на Вердер Бремен. Тимът от Гелзенкирхен откри в резултата, но впоследствие допусна пълен обрат, а поражението остави играчите на Андре Брайтенрайтер на 6-то място в колоната с актив от 27 точки. За гостуването на Дармщат аут за гостите са капитанът Хьоведес, както и Аого, Настасич и Учида.

Прогноза: Дармщат - Шалке 04 1:2


Щутгарт - Хамбургер ШФ
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Гюнтер Перл


Щутгарт започна успешно и новата година, както завърши предходната. "Швабите" осъществиха пълен обрат като гости на Кьолн за крайното 3:1, а всеки успех е от огромно значение за селекцията на Юрген Крами, която главна цел ще е да спаси отбора от изпадане. След спечелените нови три точки Щутгарт има 18 и заема спасителното 15-то място, но към настоящия момент това се дължи на по-добрите показатели на тима. За първия домакински двубой за 2016 г. отсъстващи за "швабите" са Гинчек и Харник.

Хамбургер пък е на другия полюс, след като стартира 2016 г. с второ поредно поражение и общо трето в последните четири мача. "Червените шорти" загубиха с 2:1 у дома от шампиона и лидер в класирането Байерн Мюхен. След инкасираната осма загуба играчите на Бруно Лабадия се смъкнаха до 11-ата позиция във временното подреждане. За гостуването на Щутгарт с травми за ХШФ са Спахич и Екдал.

Прогноза: Щутгарт - Хамбургер ШФ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239