Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Кьолн - Щутгарт
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


Кьолн завърши много добре 2015 г. След серията от три равенства и една загуба играчите на Петер Щьогер победиха у дома с 2:1 гранда Борусия Дортмунд след късен обрат, дошъл в последните 8 минути на срещата. Така Кьолн вече има 24 точки и заема 9-то място в подреждането. Единственият отсъстващ за домакините е Куето, който е контузен.

Щутгарт приключи сравнително сполучливо 2015 г. След като "швабите" прекараха по-голямата част от първия полусезон в зоната на изпадащите, под ръководството на новия наставник Юрген Крами Щутгарт завърши с две равенства и една победа. Именно успехът над Волфсбург с 3:1 в края на месец декември успя да изкачи тима от провинция Баден-Вюртемберг на 15-ото място в колоната с актив от 15 точки, непосредствено над отборите под чертата. За гостуването на Кьолн отсъстващи за "швабите" са контузените Груесо, Гинчек и Харник, а Сунич е наказан.

Прогноза: Кьолн - Щутгарт 2:1


Хановер 96 - Дармщат
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин


Хановер приключи полусезона с три поредни загуби и общо пет поражения в последните си шест мача. Това допълнително усложни положението на "96", който се намира на предпоследното 17-то място в таблицата с актив от 14 точки. Слабите резултати доведоха до логичното уволнение на Михаел Фронтцек и сега начело на клуба от Долна Саксония е легендата на Вердер Бремен Томас Шааф, който ще трябва да спаси Хановер от изпадане във Втора Бундеслига. В дебютния си двубой начело на тима опитният специалист няма да може да разчита на Андреасен, Бех, Кийотаке, Беншоп и Волф.

Новакът Дармщат също не приключи добре 2015 г. "Лилиите" инкасираха две поредни загуби, като последната от тях бе с гол в последните минути на двубоя за крайното 3:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах. В момента селекцията на Дирк Шустер заема 13-то място с актив от 18 точки. За гостуването на Хановер с травми са Казими и Волк.

Прогноза: Хановер 96 - Дармщат 2:0


Херта Берлин - Аугсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер


Херта приключи отлично полусезона. "Старата дама" завърши с три поредни победи и общо пет в последните си шест мача в Буденслигата. Столичани победиха с 2:0 Майнц 05, като с десетия си успех за кампанията в момента успяха да се утвърдят на 3-ото място във временното класиране с актив от 32 точки. За настоящия двубой треньорът на берлинчани Пал Дардай няма да може да разчита на Бурхерт, Алагуи и Шиберт.

Аугсбург също е в серия от три последователни успеха в първенството и общо четири в последните си пет мача. Баварците приключиха миналата календарна година с минимален успех като гости на Хамбургер ШФ с 1:0. Така футболистите на Маркус Вайнцийрл се отдалечиха от опасната зона и в момента Аугсбург заема 12-то място в колоната с актив от 19 точки. За гостуването в столицата с травми са Калсен-Бракер, Ко, Паркър и Вернер.

Прогноза: Херта Берлин - Аугсбург 3:2


Инголщат - Майнц 05
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Новакът Инголщат приключи 2015 г. с две поредни загуби, които обаче дойдоха от тежки съперници. Първо баварците загубиха регионалното дерби срещу шампиона Байерн с 2:0, а след това играчите на Ралф Хазенхютъл паднаха у дома с 1:0 и от Байер Леверкузен. Така Инголщат си остава с актив от 20 точки и сега намира на 11-та позиция. Левелс и Сютнер са контузени за домакините.

Майнц приключи полусезона със загуба с 2:0 при гостуването си на Херта. Така "червените" се смъкнаха на 8-мо място в колоната, където са с 24 точки. Единственият кадрови проблем пред треньора Мартин Шмид са свързани с контузията на Сото.

Прогноза: Инголщат - Майнц 05 1:1


Хофенхайм - Байер Леверкузен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


След серията от три мача без поражение, в която Хофенхайм записа две ремита и една победа, тимът от Сиснхайм загуби последния си мач за отминалата 2015 г. Играчите на Хууб Стевенс отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Шалке, а загубата ги остави на последното 18-то място в подреждането с актив от 13 точки. За настоящия двубой отсъстващи за Хофе са Елийонуси, Хардлинг и Шведлер.

Байер Леверкузен приключи годината с две поредни победи. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините" победиха с 1:0 като гости новака Инголщат, а преди това хората на Роджър Шмид бяха размазали коравия тим на Борусия Мьонхенгладбах с 5:0. За първия мач за новата календарна година с контузии в състава на Байер са Бьониш, Хилберт, Арангис и Бендер.

Прогноза: Хофенхайм - Байер Леверкузен 1:3


Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих


След като допусна загуба от 10 кръга насам, тимът на Борусия Мьонхенгладбах бързо успя да се съвземе след здравият бой, който понесе като гост на Байер Леверкузен за крайното 5:0. "Жребчетата" победиха трудно с 3:2 у дома новака Дармщат, а с успеха играчите на Андре Шуберт вече са с 29 точки и заемат 4-то място в подреждането. Дори и през новата година контузен за Гладбах е все още Алваро Домингес, а в лазарета още са Янтшке, Херман, Шулц и Хан, а звездата Джака е наказан.

Борусия Дортмунд инкасира много драматичен обрат в последния си шампионатен двубой за 2015 г. в Бундеслигата. "Жълто-черните" водеха до 82-ата минута при визитата си на Кьолн с 1:0, но в крайна сметка играчите на Томас Тухел паднаха с 2:1. Така Борусия пропусна възможността да запази разликата до 1-ото място и лидера Байерн на 5 точки и вече разстоянието до върха е 8 пункта. В момента вестфалци са с 38 точки, на 9 от настоящия опонент. Дурм, Шмелцер, Бендер и Шахин пропускат тежката визита в Мьонхенгладбах.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277