Обрат, червен картон, пропусната дузпа, отменени голове и победа за Дортмунд


FUTBOL-TV

Обрат, червен картон, пропусната дузпа, отменени голове и победа за Дортмунд

Борусия Дортмунд записа категоричен успех над Айнтрахт Франкфурт с 4:1 в среща от 16-ия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" бяха по-добрият отбор и изпуснаха да запишат още по-категоричен успех, но в крайна сметка зарадваха феновете на "Сигнал Идуна Парк".

Малко изненадващо "орлите" откриха резултата чрез Алекс Майер, който бе точен в 6-ата минута след удар в долния ляв ъгъл. Натискът на Дортмунд се усили още повече и Мхитарян логично изравни в 24-ата минута, след асистенция на Пиер-Емерик Обамеянг. Малко преди това гол на Обамеянг беше отменен поради засада. След изравнителния гол още едно попадение на Обамеянг бе отменено и отново, защото бе изпаднал в положение на засада на негов колега. Освен това преди паузата габонецът пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на изгонения Медойевич срещу Кастро.

Десетина минути след подновяването на играта Обамеянг все пак се разписа и направи обрата факт. Малко след това Матс Хумелс до голяма степен сложи точка на спора, вкарвайки трето попадение за своите. В края се разписа и резервата Адриан Рамос, който бе в положение на немаркирана засада.

Вторият в таблицата Дортмунд събра 38 точки и води с девет пункта на третия Херта. Айнтрахт е точно над чертата с едва 14 точки.

  Сподели
89