Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Аугсбург - Шалке 04
Стадион: "СГЛ Арена"
Дата: 13.12.2015
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Борещият се за оцеляването си Аугсбург има трудната задача да посрещне традиционно силния Шалке. Домакините не се представят убедително от началото на сезона, макар че в последно време подобриха играта си, а гостите са на 8-мо място с равни точки с Байер Леверкузен и Майнц, което не им дава право на грешки.

Определено моментното състояние на футболистите на Маркус Вайнцерл е обратно на това от преди месеци. Аугсбург в последните 5 мача от всички тунири има 3 успеха, едно равенство с Волфсбург и поражение. Отборът дори успя да се класира в следващия етап на Лига Европа, след като измести в четвъртък от второто място Партизан. Контузени за срещата са Шон Паркър, Ян Бракер и Тобиас Вернер, а Пол Верхаег е наказан. Именно последният е е дин от най-добрите в редиците на тима.

Шалке започна добре кампанията, но през октомври и ноември влезе в криза, което ги смъкна от първите места. Въпреки това, разликата с 4-тия Волфсбург е само 2 точки и надеждите за Шампионската лига са реални. В Лига Европа положението е отлично и "кралско сините" завършиха по категоричен начин първи в своята група. Отсъстващия за гостуването са Учида, Насташич, Хьогер, Фабиан Гифер и Сидни Сам.

Аугсбург вече в 3 поредни от Бундеслигата срещи нямат допуснат гол, но пък на свой терен имат само един единствен успех вече в 10 мача. Липсата на Верхаег определено ще се отрази негативно на играта на домакините, но с оглед на моментната им форма можем да очакваме да стигнат до точката.

Прогноза: Аугсбург - Шалке 1:1

 



Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк"
Дата: 13.12.2015
Час: 18:30
Съдия: Кристиан Дингерт


Последният двубой от 16-тия кръг в Бундеслигата ще изправи един срещу друг Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт. Домакините са на 2-ро място в класирането и все още в борбата за титлата, докато гостите са на 14-та позиция само на 1 точка от зоната на изпадащите.

"Жълто-черните" в последно време записаха лоши резултати и имат 3 поражения от 5 мача във всички турнири. Все пак домакините успяха да се класират в следващия етап на Лига Европа, а във вътрешното първенство при победа в неделя ще се доближат на 5 точки от шампиона Байерн Мюнхен. На свой терен отборът играе повече от успешно и има само една загуба от началото на сезона, която дойде в четвъртък от гръцкия ПАОК. С травми са Нури Шахин, Ерик Дурм, Гюндоган и Вейгъл.

Айнтрахт се намира в ужасна форма и има само един успех в последните 12 срещи. Един от основните проблеми на "орлите" са многото липсващи играчи и в този кръг положението не е по-различно. Извън състава, заради контузии и наказания са Андерсон, Кител, Флум, Кастайнос, Марко Рус, Замбрано и Марк Стендера.

Трудно можем да повярваме, че Борусия Дортмунд ще изпусне 3-те точки в този двубой. Разликата в класата е повече от очевидна, а положението на Айнтрахт е още по-влошено без толкова много играчи.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Айнтрахт Франкфурт 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196