Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Майнц 05 - Щутгарт
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 11.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер


Майнц продължава отличното си представяне напоследък, след като в предишния кръг "05" записа втора поредна победа и общо трета в последните си четири мача в Буднеслигата. Този път играчите на Мартин Шмид победиха с 3:1 като гости тима Хамбургер ШФ. Така Майнц се приближи в непосредствена близост до зона "Европа" и заема 7-мо място с актив от 23 точки. За настоящия двубой с контузии за домакините са Балогун и Сото.

Щутгарт започна с равенство 1:1 под ръководството на Юрген Крами. В предишния кръг "швабите" извъртяха домакинско реми срещу Вердер, като по този начин поне бе прекъсната серията от три поредни загуби, но въпреки това Щутгарт остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място с актив от 11 точки. С травми за "швабите" са Лангерак, Клайн, Дидави, Гинчек и Харник.

Прогноза: Майнц 05 - Щутгарт 2:1



Дармщат - Херта Берлин
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор"
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Дармщат прекъсна по възможно най-добрия начин серията от шест поредни мача без победа в Бундеслигата, след като в предишния кръг новаците спечелиха местния сблъсък като гости на АЙнтрахт Франкфурт с 1:0. Поражението не се понрави на домакинските фенове, които предизвикаха редица ексцесии по трибуните. Въпреки това, футболистите на Дирк Шустер добавиха три ценни точки към сметката си и вече имат 18, като заемат 12-то място в колоната. Наказан за настоящия двубой е Нимайер.

Херта продължава със солидното представяне и в последния си мач в шампионата "Старата дама" победи с 2:1 у дома състава на Байер Леверкузен. Така играчите на Пал Дардай събраха 26 точки в актива си, които им отреждат 4-то място във временното класиране. За гостуването на Дармщат с травми продължават да са Пекарик, Крафт, Щарк, Чигерчи, Алагуи и Шибер.

Прогноза: Дармщат - Херта Берлин 1:2


Хофенхайм - Хановер 96
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес


Хофенхайм продължава неубедително да се бори за оцеляване. В предишния си мач в първенството Хофе записа второ поредно равенство и общо четвърто за последните си пет срещи в шампионата. Този път воденият от Хууб Стевенс тим стигна до драматично 1:1 при гостуването си на Инголщат, след като неговите възпитаници изравниха в 95-ата минута. Така Хофенхайм има 10 точки в актива си, но заема последната 18-та позиция, а спасението е на 4 пункта дистанция. В отбора няма отсъстващи играчи.

Хановер инкасира четвърта загуба в последните си шест мача, като този път футболистите на Михаел Фронтцек отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Шалке 04. С допуснатото девето поражение до момента "96" заема 14-то място с актив от 14 точки. В лазарета на тима са Бех, Ернст, Кийотаке, Клаус и Собиех.

Прогноза: Хофенхайм - Хановер 96 1:1


Вердер Бремен - Кьолн
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман


Вердер продължава да се спуска надолу в класирането. В предишния кръг "бременските музиканти" направиха 1:1 като гости на Щутгарт, с което прекъснаха серията от две поредни загуби, но въпреки това селекцията на Виктор Скрипник заема 15-то място в колоната, непосредствено над опасната зона, с актив от 14 точки. За настоящия двубой с контузии са Волф, Юнузович, Йълдъръм и Йохансон.

Кьолн допусна пета загуба за сезона, след като в последния си мач в първенството "козлите" се изложиха донякъде изненадващо като домакини на Аугсбург с 1:0. Така момчетата на Петер Щьогер заемат 10-то място в подреждането с актив от 20 пункта. Добрите новини за Кьолн са, че в отбора няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Вердер Бремен - Кьолн 2:2


Волфсбург - Хамбургер ШФ
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Волфсбург допусна изключително драматично домакинска загуба в предишния кръг. "Вълците" паднаха с 2:1 от Борусия Дортмунд. Гостите водеха до 91-ата минута с 1:0, но в добавеното от рефера продължение играчите на Дитер Хекинг изравниха чрез Родригес. В ответната атака обаче Борусия нанесе кинжалния удар, с който отново смълча феновете на Волфсбург. Така "вълците" се смъкнаха до 5-ото място в класирането и продължават да са с 25 точки. През седмицата, обаче, Волфсбург изигра много силен мач, побеждавайки с 3:2 Манчестър Юнайтед, като по този начин "вълците" спечелиха групата и изхвърлиха "червените дяволи" от турнира. За настоящия двубой контузени са Аскес, Родригес и Луис Густаво.

Серията от две поредни победи на Хамбургер приключи, след като северняците загубиха с 3:1 домакинството си на Майнц 05 в предишния кръг. ХШФ има 21 точки на сметката си, които му отреждат 9-то място в колоната. С травми за "червените шорти" преди тежкото гостуване на Волфсбург са Клебер, Екдал и Качар.

Прогноза: Волфсбург - Хамбургер ШФ 2:1


Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер


Байер Леверкузен инкасира шеста загуба за сезона, след като в предишния кръг "аспирините" отстъпиха с 2:1 при визитата им в столицата срещу местния Херта. Така играчите на Роджър Шмид остават с актив от 21 точки и заемат 8-мо място в подреждането, като са на 3 от зона "Европа". През седмицата Байер направи домакинско 1:1 срещу Барселона в Шампионската лига, което се оказа недостатъчно и "аспирините" отпаднаха от надпреварата, а напролет ще играят в Лига Европа. Отсъстващи в състава от Леверкузен са Бьониш, Йедвай, Арангис и Бендер.

Борусия Мьонхенгладбах нанесе първа загуба на лидера и шампион на страната Байерн Мюнхен. В предишния кръг "жребчетата" спечелиха с 3:1 у дома и за пореден път показаха, че са тотално преобразени под ръководството на Андре Шуберт. Гладбах не бе особено убедителен през първото полувреме, но след почивката Борусия си правеше каквото поиска с баварците. След постигнатата осма победа в кампанията "жребчетата" вече имат 26 точки и се изкачиха до 3-ото място във временното класиране. През седмицата Борусия загуби с 4:2 визитата си на Манчестър Сити и малшансът изхвърли тима от европейските клубни турнири. С контузии за гостите са Алваро Домингес, Щранцъл, Херман, Шулц и Хан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242