Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Щутгарт - Вердер
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена"
Дата: 06.12.2015
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Битка за оцеляването се очертава в неделя следобед между два тима, за които не е характерна позицията, в която се намират. Щутгарт се намира на последно място в класирането с едва 10 точки, а Вердер е с 3 повече на 15-то място.

Домакините загубиха последните си 3 двубоя от Бундеслигата, допускайки по 4 попадения във вратата си, но трябва да признаем, че две от разгромните поражения бяха срещу грандовете Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. По-тежка се оказа загубата като домакин от другия борещ се за оцеляването си Аугсбург. Контузени за срещата са Лангерак, Гинчек, Мартин Харник и Флориан Клайн.

Положението при Вердер не е по-розово и отборът е загубил 8 от последните си 10 мача. Също така "бременските музиканти" не са успели да запазят вратата си суха в 17 поредни двубоя от Бундеслигата, което е антирекорд. Срещата пропускат Рафаел Волф, Йохансон, Йозкан Йълдъръм и Гарсия.

И двата отбора ще се опитат да вземат трите точки в яростен сблъсък за оставане в елита. Почти идентично е представянето на съперниците и то в отрицателен характер. Все пак смятаме, че домакинския фактор ще помогне Щутгарт да стигне до триумф.

Прогноза: Щутгарт - Вердер 1:0

 


Айнтрахт Франкфурт - Дармщат
Стадион: "Комерцбанк-Арена"
Дата: 06.12.2015
Час: 18:30
Съдия: Феликс Брих

Последният двубой от 15-тия кръг на Бундеслигата ни предоставя отново сблъсък между два тима, което са в лоша форма и са замесени в битката за оцеляване. Айнтрахт Франкфурт е на 13-та позиция на 4 точки от зоната на изпадащите, докато Дармщат са с едно място напред с точка преднина.

Домакините започнаха сравнително добре сезона, но след това представянето им се влоши и имат само една победа в последните си 10 мача. Най-големите им успехи през този период бяха победата над Хановер и равенството с шампиона Байерн Мюнхен. В лазарета са Андерсон, Сони Кител, Флум, Люк Кастайнос и Медойевич. Най-тежка ще е липсата, поради наказание на Александър Майер, който е голмайстор на тима и сред най-стабилно представящите се в тима.

Дармщат също започнаха сравнително успешно кампанията, но в последните 4 мача спечелиха само 2 точки. Особено разочароващо беше поражението с 2:0 от аутсайдера през този сезон Щутгарт. Гостите нямат особено големи проблеми с отсъстващи играчи и ще са без Милан Ивана и Гарикс.

Без съмнение съперниците ще започнат двубоя с амбицията да вземат 3-те точки и да се отдалечат от зоната на изпадащите. Домакинския фактор ще подпомогне Айнтрахт, но пък липсата на голям брой футболисти и особено тази на Майер ще влоши играта на отбора, което в крайна сметка може да им попречи за победата.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Дармщат 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199