Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Шалке 04 - Хановер 96
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 04.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк

Негативната серия на Шалке продължи и в предишния кръг, като "кралскосините" записаха пети пореден двубой без победа в първенството. Този път играчите на Андре Брайтенрайте завършиха 1:1 като гости на Байер Леверкузен и то, след като си отбелязаха автогол 5 минути преди края на срещата. Със спечелената само една точка Шалке събра 21 и към настоящия момент е на 8-ма позиция в класирането. И за предстоящия двубой отсъстващи са Гифер, Настасич, Учида, Хьогер и Сам.

Хановер 96 сложи край на двете последователни загуби и в преди по-малко от седмица тимът от Долна Саксония пое глътка въздух след убедителния успех, който играчите на Михаел Фронтцек постигнаха, разбивайки у дома новака Инголщат с 4:0. След тази победа Хановер вече има 14 точки и е на 14-то място в таблицата. За гостуването на Шалке с травми са Сакай, Ернст и Кийотаке.

Прогноза: Шалке 04 - Хановер 96 2:0


Хамбургер ШФ - Майнц 05
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Отборът на Хамбургер ШФ записа втора важна победа в рамките на седна седмица. След гръмкият успех с 3:1 над гранда Борусия Дортмунд, в предишния кръг играчите на Бруно Лабадия триумфираха в Дербито на Севера, надигравайки със същия резултат като гости състава на Вердер Бремен. Така "червените шорти" събраха 21 точки в актива си и към настоящия момент 7-мо място в подреждането, само на 2 пункта от зона "Шампионска лига". За настоящия двубой контузени за ХШФ са Адлер, Дикмайер, Спахич, Екдал, Качар и Ласога.

Майнц постигна втори пореден домакински успех. В предишния кръг "05" надигра с 2:1 тима на Айнтрахт Франкфурт. Така възпитаниците на Мартин Шмид постигнаха шеста победа за сезона и вече заемат 9-то място в класирането с актив от 20 точки. За гостуването в Хамбург отсъстващи ще са Серено, Фрай и Сото, а Латца е наказан.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Майнц 05 1:0


Херта Берлин - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Поредицата от две поредни победи на Херта приключи в предишния кръг, след като столичани очаквано не успяха да спечелят гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен и загубиха двубоя с 2:0. Въпреки поражението, селекцията на Пал Дардай остана на 5-то място в класирането с актив от 23 точки. За настоящата среща с травми за "Старата дама" са Крафт, Пекарик, Щарк, Алагуи и Шибер, а с наказание е Лангкамп.

Байер Леверкузен се спаси от загуба в последния си мач в шампионата при домакинството си Шалке 04. Двубоят на "БайАрена" завърши наравно 1:1, а гостите си отбелязаха автогол 5 минути преди последния съдийски сигнал, за да подарят точка на "аспирините". В момента футболистите на Роджър Шмид заемат 6-то място в класирането с 21 пункта. За гостуването в столицата контузени са Йедвай, Арагунис и Бендер.

Прогноза: Херта Берлин - Байер Леверкузен 1:1


Инголщат - Хофенхайм
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Новакът Инголщат допусна неприятна загуба в последния си мач в Бундеслигата. В него баварците бяха разбити с 4:0 при гостуването си на състава на Хановер 96. Поражението остави играчите на Ралф Хазенхютъл с актив от 19 точки, като в момента Инголщат се намира на 11-та позиция. За настоящия двубой с контузии за домакините са Данило, Енгел, Шутнер и Хартман.

Хофенхайм не успя да запише втора победа за кампанията, след като в предишния кръг водения от Хууб Ственес тим пропиля два гола аванс пред намиращия се в отлична форма Борусия Мьонхенгладбах. Хофе водеше с 3:1 в началото на второто полувреме, но впоследствие отборът допусна два безответни гола и така спечели само точка, с която клубът от Синсхайм остава на последното 18-то място с актив от едва 9 пункта. За гостуването на Инголщат единственият отсъстващ е Малбашич.

Прогноза: Инголщат - Хофенхайм 1:1


Кьолн - Аугсбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Шиберт


Кьолн записа второ поредно нулево равенство в Бундеслигата. В предишния кръг "козлите" поделиха точките при гостуването си на новака Дармщат. Така възпитаниците на Петер Щьогер вече имат 20, които им отреждат 10-ото място в колоната. В отбора няма отсъстващи футболисти.

Неубедителният през настоящия сезон тим на Аугсбург записа втори пореден двубой без загуба, след като преди по-малко седмица баварците спряха у дома вицешампиона Волфсбург, а срещата завърши без отбелязани попадения. Със спечелената точка играчите на Маркус Вайнцийрл събраха 10 на сметката си и в момента са 16-ти. За гостуването на Кьолн с травми са Хонг, Паркър и Вернер.

Прогноза: Кьолн - Аугсбург 3:1


Волфсбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер


Вицешампионът Волфсбург не успя да спечели във второ поредно гостуване. След загубата с 2:0 от Майнц 05, в предишния кръг "вълците" се препънаха и при визитата си на борещия се за оцеляване състав на Аугсбург, а двубоят завърши 0:0. Така играчите на Дитер Хекинг прибавиха само точка на сметката си, като в момента имат 25 и заемат 3-то място в класирането. В лазарета на тима е Фелипе, а Данте е наказан.

Пиер-Емерик Обамеянг продължава да вкарва гол след гол през настоящия сезон. В предишния кръг топ-реализаторът на Борусия Дортмунд до момента се нови две попадения за крайното 4:1 над Щутгарт, като постави два рекорда. От една страна той вече събра 17 попадения в рамките на първите 14 кръга, което досега никой в Дортмунд не беше постигал. Обамеянг също така може да се похвали с 39 гола за Борусия за календарната 2015 г. Освен това, той вече има три преднина пред Роберт Левандовски (17 срещу 14) в класирането при реализаторите в германския шампионат. Така "жълто-черните" продължат да заемат 2-ро място в подреждането с актив от 32 точки, което е с 8 повече от настоящия съперник. За гостуването на Волфсбург контузени продължават да са Дурм и Шахин.

Прогноза: Волфсбург - Борусия Дортмунд 2:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208