Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Дармщат - Кьолн
Стадион: "Мерк-Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 27.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин


Тимът на Дармщат загуби "дербито на новаците" в предишния кръг от Бундеслигата, след като "лилиите" отстъпиха с 3:1 при визитата си на Инголщат. Играчите на Дирк Шустер водеха на почивката, но през втората част инкасираха три безответни гола във вратата си, за да запишат пета загуба за сезона, която смъкна Дармщат на 13-то място с актив от 14 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Платинс и Ивана.

Кьолн записа второ по ред равенство у дома. В последния си мач от първенството "козлите" не успяха да се наложат над Майнц 05, а двубоят завърши 0:0. Играчите на Петер Щьогер пропиляха няколко изгодни положение, а със спечелената точка Кьолн вече има общо 19, които му отреждат 9-то място в таблицата. За гостуването на Дармщат няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Дармщат - Кьолн 0:1

 

Хановер 96 - Инголщат
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер


Хановер записа втора поредна загуба в шампионата. В предишния кръг тимът от Долна Саксония отстъпи с 2:1 при гостуването си на намиращия се във великолепна форма състав на Борусия Мьонхенгладбах. Играчите на Михаел Фронтцек държаха срещата в реми, но пет минути преди нейния край домакините отбелязаха втори гол. Осмата загуба за Хановер остави отбора непосредствено над зоната на изпадащите на 15-то място с актив от 11 точки. За настоящия двубой контузени са Кийотаке и Ердинч.

Инголщат спечели "дербито на новаците" в Бундеслигата, след като в последния си мач в първенството баварците направиха пълен обрат през второто полувреме и победиха с 3:1 тима на Дармщат. С успеха си играчите на Ралф Хазенхютъл събраха 19 точки на сметката си, които им отреждат 8-ма позиция. Данило, Енгер и Шутнер са с травми и са аут за настоящия мач.

Прогноза: Хановер 96 - Инголщат 1:1


Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Рейн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер


Серията от две поредни нулеви равенства за Хофенхайм приключи, след като в предишния си мач от първенството тимът инкасира седма загуба, отстъпвайки с 1:0 на Херта, а поражението в столицата смъкна водения от Хууб Стевенс клуб на последното 18-то място в класирането, където Хофе има актив от едва 8 точки. Добрите новини за домакините са, че преди предстоящата среща в състава на Хофенхайм няма отсъстващи футболисти.

Възроденият отбор на Борусия Мьонхенгладбах продължава с добрите изяви. Гол на Рафаел шест минути преди края донесе нова победа "жребчетата" в Бундеслигата. Този път успехът бе у дома с 2:1 над Хановер 96. В момента играчите на Андре Шуберт заемат 5-то място в класирането с актив от 22 точки. През седмицата Борусия продължи силната серия и в Шампионската лига, постигайки с категорична победа с 4:2 над Севиля, която позволи на "жребчетата" да изместят испанския клуб от третото място в групата, осигуряващо място в турнира Лига Европа. За настоящия двубой с травми за гостите са Алваро Домингес, Щранцл, Херман, Траоре и Хан.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах 0:3


Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Майнц 05 не успя да удържи щурма на отлично представящия се отбор на Борусия Мьонхенгладбах. В последния си мач в Бундеслигата "червените" бранеха геройски равенството от 1:1 до заключителните минути на двубоя, но в крайна сметка го загубиха с 2:1. Поражението смъкна играчите на Мартин Шмид на 11-ото място в таблицата, където Майнц си остава с актив от 17 точки. Серено, Фрай и Сото продължават да са контузени за домакините.

Серията от три поредни мача без поражение за Айнтрахт приключи в предишния кръг, когато възпитаниците на Армин Фее бяха надиграни у дома с 3:1 от участника в Шампионската лига Байер Леверкузен. Поражението не позволи на Айнтрахт да се придвижи по-напред в класирането и така тимът продължава да е близо до опасната зона, заемайки 12-то място с актив от 14 точки. За гостуването на Майнц с травми са Балаев, Андерсон, Рус, Кител, Рейнартц и Кастаньос.

Прогноза: Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Вердер Бремен - Хамбургер ШФ
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 28.11.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер


Вердер инкасира осма загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг "бременските музиканти" претърпяха тотален крах при гостуването си на вицешампиона Волфсбург, отстъпвайки с изразителното 6:0. След тежкото поражение играчите на Виктор Скрипник се смъкнаха до 14-ото място в класирането, където имат 13 точки на сметката си и са само на 3 от опасната зона. За дербито на Севера срещу настоящия опонент контузени за Вердер са Волф, Гарсия, Йълдъръм и Йохансон, а наказан е капитанът Фритц.

Тимът на Хамбургер ШФ явно вече си е взел поуки от последните два сезона в Бундеслигата, в които някогашният европейски клубен шампион бе на косъм от изпадане и през настоящата кампания "червените шорти" се представят на по-завидно ниво. В предишния кръг северняците изиграха най-силния си мач от началото на сезона и наказаха разсеяната игра Борусия Дортмунд, побеждавайки "жълто-черния" гранд с 3:1 у дома. Точни за успеха на водения от Бруно Лабадия тим бяха Ласога и Холтби, а Хумелс си отбеляза автогол. Със спечелената пета победа за сезона ХШФ събра 18 точки в актива си и заема 10-то място в класирането. Отсъстващи за дербито с Вердер са Дикмайер, Спахич и Екдал.

Прогноза: Вердер Бремен - Хамбургер ШФ 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283