Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Борусия Дортмунд - Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 25.10.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Борусия спечели последните си два мача - срещу Майнц 05 в Бундеслигата и Кабала в Лига Европа - с което сложи край на лошата си серия от пет двубоя без победа. Ако в евротурнира равенството с ПАОК не е толкова опасно, то лошото във вътрешното първенство вее е факт, тъй като Борусия изостава от лидера Байерн Мюнхен с цели десет точки.

Аугсбург определено няма нищо общо с миналогодишния, който с представянето си спечели правото да се състезава в Лига Европа. Баварците записаха първата си победа в Бундеслигата едва в шестия кръг, а сега се намират в серия от три загуби в последните си четири мача.

Дурм и Шахин са контузени от домакините, гостите са без Стафилидис и Паркер.

- Борусия им само една загуба в последните си осем мача с Аугсбург.

- Баварците правят най-лошия си старт в елита.

- Само Байерн има повече отбелязани голове от Борусия през този сезон.

- Дортмунд няма домашна загуба в 12 поредни срещи (11 победи и 1 равенство).

Фаворит в мача е Борусия. Тук дори не може да става дума за някаква интрига с участието на домакините в Лига Европа, тъй като и техният съперник игра там. Ето защо очакванията са за победа на Бирусия с поне два гола разлика.


Прогноза: Борусия Дортмунд - Аугсбург 2:0

 


Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04
Стадион: "Борусия ПАРК", Мьонхенгладбах
Дата: 25.10.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Волфанг Щарк

На 21 септември Андре Шуберт оглави Борусия. До този момент бяха изиграни 5 мача в Бундеслигата и "кончетата" загубиха всеки един от тях. Пристигането на новия специалист даде сили на отбора и в последните си четири срещи Борусия събра 100% от точките, успя да се измъкне от опасната зона и да ликвидира опасенията от борба за оцеляване.

Шалке 04 е с две загуби от 12 мача във всички турнири и е само на точка от втория Борусия Дортмунд в класирането на Бундеслигата. Наистина, "миньорите" допуснаха някои гафове, като класическата домакинска загуба от Кьолн, но общо взето отборът играе по-рационално от миналия сезон.

Щранцл, Херман и Шулц са аут от домакините. Гифер, Настасич, Учида и Хегер са отсъстващите от гостите.

- Борусия спечели седем от последните си осем домакинства срещу Шалке.

- В последните си 4 мача Борусия има 4 победи и голова разлика 14:4.

- Всичките допуснати голове на Борусия при новия треньор са от дузпи.

- Шалке вкара само 12 гола от началото на сезона, н успя да спечели 19 точки. По-рано подобно нещо направиха само Щутгарт (сезон 2003/04) и Кьолн (сезон 1987/88).

Трудно е да кажем кой е фаворит. Борусия набра ход, но съставът на гостите изглежда по-силен. От друга страна Шалке страда от травми на важни играчи. По възможност е добре да използваме двоен знак в нашата игра, ако няма такава възможност, по-разумният риск е да се доверим на домакините.

Прогноза: Борусия М'гладбах - Шалке 04 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206