Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - мачовете в сряда


FUTBOL-TV

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - мачовете в сряда

Шалке 04 - Айнтрахт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 23.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Феликс Цвайер


След поредица феноменални спасявания на вратаря Ралф Феерман Шалке 04 измъкна победа с 1:0 като гост на Щутгарт. Домакините пропуснаха повече от дузина чисти положения за ужас на привържениците си, които видяха как тимът регистрира пета поредна загуба и остава на дъното без нито точка в актива си. Льорой Сане реализира единствения гол в двубоя в 53-ата минута, с което "миньорите" събраха 10 точки и в момента заемат 4-то място в класирането. Треньорът на тима Андре Брайтенрайтер все още не може да разчита на Гифер, Настасич и Учида.

Айнтрахт пък направи нулево реми в предишния кръг, след като тимът от Франкфурт не успя да победи при гостуването си на Хамбургер ШФ. Възпитаниците на Армин Фее бяха по-добрият от двата отбора, но в крайна сметка не реализираха положенията си. Така Айнтрахт заема 8-мо място в класирането с актив от 8 точки. За втората поредна визита в рамките на няколко дни отсъстващи за гостите са Андерсон, Чандлър и Китъл.

Прогноза: Шалке 04 - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Байер Леверкузен - Майнц 05
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 23.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Марко Фритц


Байер Леверкузен записа трета загуба от пет мача в Бундеслигата. Този път "аспирините" се оказаха безпомощни при гостуването си на намиращия се във великолепна форма тим на Борусия Дортмунд. Играчите на Роджър Шмид отстъпиха с 3:0, а поражението във Вестфалия ги смъкна на 13-то място в класирането с актив от 6 точки. За настоящия двубой с травми в състава на Байер са Йедвай, Топрак и Арагунис.

Майнц записа трети успех от началото на кампанията, след като в предишния кръг "05" се справи у дома с Хофенхайм за крайното 3:1. С тази победа момчетата на Мартин Шмид вече имат 9 точки на сметката си и заемат 7-мо място в класирането. За гостуването в Леверкузен отсъстващи са Фрай и Сото.

Прогноза: Байер Леверкузен - Майнц 05 2:1


Борусия М'гладбах - Аугсбург
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 23.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Даниел Зиберт


Отчайващото представяне на Борусия Мьонхенгладбах продължава с пълна скорост. В предишния кръг "жребчетата" загубиха с 1:0 гостуването си на Кьолн, като по този начин тимът допусна пета поредна загуба в шампионата и заема последното 18-то място в таблицата, без спечелена точка и голова разлика -10. Ден след поражението от "козлите" логичното в тима се случи и треньорът Лусиен Фавре подаде оставка. Все още не ясно кой ще бъде неговият наследник. Борусия всячески се нуждае от точки, а за настоящия двубой ще трябва да ги постига без контузените Алваро Домингес, Щранцъл и Джонсън.

Аугсбург най-накрая демонстрира характер и записа първа победа за сезона. В предишния кръг баварците се наложиха с 2:0 у дома над Хановер 96, който също е много непостоянен в изявите си. Успехът изкачи възпитаниците на Маркус Вайнцийрл на 14-то място в подреждането с актив от 4 пункта. За гостуването на последния в класирането контузени са Опаре, Паркър и Шустер.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Аугсбург 1:1

Хановер 96 - Щутгарт
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 23.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Саша Щегеман

По всичко личи, че и през настоящия сезон главната цел пред състава на Хановер ще е да се спаси от изпадане. Тимът от Долна Саксония продължава да има само 1 точка в актива си и се намира на 16-та позиция. Играчите на Михаел Фронтцек са в серия от четири поредни загуби. В предишния кръг "96" отстъпи с 2:0 при визитата си на Аугсбург. Наказан за настоящия двубой е Бех.

Щутгарт, подобно на Борусия Мьонхенгладбах, продължават да са единствените два отбора, които след първите пет кръга да нямат спечелена точка. След поредица феноменални спасявания на вратаря Ралф Феерман Шалке 04 измъкна победа с 1:0 като гост на Щутгарт. Домакините пропуснаха повече от дузина чисти положения за ужас на привържениците си, които видяха как тимът регистрира пета поредна загуба и остава на дъното без нито точка в актива си. "Швабите" създават положение, които обаче така и не съумяват да реализират. В търсене на първия успех за кампанията треньорът Александер Цорингер няма да може да разчита на Лагерак и Крузе.

Прогноза: Хановер 96 - Щутгарт 1:2


Хофенхайм - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 23.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Тобиас Велц


Хофенхайм продължава да буксува. В предишния кръг тимът от град Синсхайм отстъпи с 3:1 при гостуването си на Майнц 05. Така играчите на Маркус Гисдол продължават да нямат победа от началото на сезона и след първите 5 кръга заемат 15-то място в подреждането с актив от едва 1 точка. За двубоя с намиращия се във великолепна форма лидер в класирането контузени са Елиунуси, Хамад и Хердлинг.

Борусия Дортмунд продължава да мачка всичко наред. В последния си двубой от Бундеслигата "жълто-черните" бяха главни действащи лица в поредния спектакъл, като тимът продължава да няма загубена точка от началото на сезона във всичките турнири. Този път жертвата на вестфалци бе участващият в Шампионската лига Байер Леверкузен, а над 81 000 души видяха как техните любимци печелят с класическото с 3:0. Борусия е в серия от 11 победи от 11 мача под ръководството на новия треньор Томас Тухел, с което не спира да чупи рекорди. Йонас Хофман реализира в 19-ата минута след грешка на вратаря Бернд Лено, а Шинджи Кагава направи 2:0 в 58-ата минута. В 74-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг реши спора с трети гол от дузпа. Така преди изиграването на мачовете от междинния 6-ти кръг Борусия има 15 точки в актива си и лидер в класирането, заради по-добрите си показатели спрямо шампиона Байерн, който също до момента е със 100%-ов актив. Контузени за визитата на Хофенхайм продължават да са Шахин и Дурм.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Дортмунд 0:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173