Дортмунд взе победата в луд мач срещу Хановер


FUTBOL-TV

Дортмунд взе победата в луд мач срещу Хановер

Борусия Дортмунд записа успех при визитата си на Хановер с 4:2 в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" не започнаха добре мача и домакините откриха резултата чрез Собиех, който засече подаването на Андреасен в 18-ата минута.
Все пак Борусия стигна до пълен обрат. В 34-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Фелипе срещу Хофман.

Минута преди почивката Хенрих Мхитарян реализира страхотно попадения с удар от движение. След почивката домакините стигнаха до равенство. В 53-ата минута Собиех вкара втория си гол в мача, след като Матс Хумелс не го покри при едно центриране на Приб - 2:2.

В 67-ата минута Фелипе си заби автогол, след като се опита да изпревари Обамеянг, но имаше лошия късмет да засече в собствената си врата. В 84-тата минута Обамеянг все пак се разписа, като това стана отново от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Фелипе в наказателното поле.

По този начин "жълто-черните" събраха 12 точки и са едноличен лидер на върха, с по-добра голова разлика от Байерн. Хановер е в зоната на изпадащите с една точка.

  Сподели
134