Матеус: Гуардиола вече не вярва на Швайнщайгер


Н. Гавазов

Матеус: Гуардиола вече не вярва на Швайнщайгер

Легендата на немския футбол и на Байерн Мюнхен Лотар Матеус сподели мнението си за бъдещето на полузащитника Бастиан Швайнщайгер. Както е известно, тези дни стана ясно, че футболистът е взел решение да остане на "Алианц Арена", независимо от интереса от страна на Манчестър Юнайтед.

Матеус е убеден, че Бастиан е допуснал страхотна грешка.

"Швайнщайгер мисли върху своето бъдеще и аз го разбирам. Бастиан иска да играе на високо ниво до 2018 година. Съдейки по това, как го използват в клуба в последно време, мисля, че това е невъзможно", заяви Матеус за Goal.com.

"Швайни е достатъчно умен, за да води играта на отбора в средата на терена. Но за тази цел е необходимо да се строи всичко около него, както стана около Пирло в Ювентус. Там имат Видал и Погба, които са готови да се бият за топката заради него. А Гуардиола през последните месеци показа, че вече не е уверен в способностите на Бастиан и предпочита Шаби Алонсо. Именно испанецът играе в тази роля в най-важните мачове", добави Лотар.

"Бастиан няма да става по-бърз с възрастта. Ако Тиаго Алкантара и Хави Мартинес бяха здрави, той въобще няма да попада в титулярния състав за важните мачове. Отиване в МЛС пък лошо ще у се отрази върху шансовете да попадне на Евро 2016 с националния отбор. Но, ако Швайни получи оферта от топ отбор от Европа, аз бих го посъветвал да се съгласи на преход. Той има нужда от треньор, който да му се опира. Има слухове, че Ван Гаал го иска в Манчестър Юнайтед. Ако това е истина, Швайнщайгер трябва да обмисли този вариант", завършва Матеус.

 

  Сподели
122