Ураганът Байерн ще помете и Старата дама


FUTBOL-TV

Ураганът Байерн ще помете и Старата дама

Байерн Мюнхен - Херта Берлин
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 25.04.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Гидо Винкман


Късният съботен двубой от програмата на 29-я кръг в Буднеслигата ще се проведе в дома на 99%-я нов-стар шампион Байерн Мюнхен. Баварците са на победа от нова Сребърна салатиера, ако в неделя Волфсбург не спечели тежкото си гостуване на Борусия Мьонхенгладбах.

В предишния кръг баварците победиха с 2:0 при гостуването си на Хофенхайм и вече събраха в актива си 73 точки, което с 12 повече от Волфсбург. И докато в Бундеслигата всичко изглежда ясно, то в Шампионската лига баварците изнесоха буквално наказателна акция над Порто. След загуба с 3:1 в първата среща мнозина отписаха гранда от Мюнхен заради много кадрови проблеми, които тормозят състава на Джосеп Гуардола. На реванша на "Алианц Арена" обаче Баейрн унищожи "драконите" и ги попиля с 6:1. Лошата вест за баварците бе свързана с новината, че след 660-дневно възстановяване допреди кратък период от време националът Холгер Бадщубер е получил нова контузия, която ще го извади извън терените за около 4 месеца. Другите отсъстващи в редиците на Байерн са Алаба, Бенатия, Хави Мартинес и Рибери, но пък капитанът Филип Лам, както и Робен, и Швайнщайгер се завръщат.

Херта извъртя нулево реми преди седмица. Столичани не успяха да победят у дома новака Кьолн. Въпреки това седми пореден двубой за "Старата дама" без загуба в Бундеслигата, като в тази серия берлинчани записаха три победи и четири равенства. Ремито с "козлите" обаче смъкна Херта на 13-то място в класирането. Играчите на Йос Лухукай имат 34 точки в актива си, а със същия актив са Майнц 05 и Кьолн, но техните показатели са по-добри. За тежкото гостуване в Мюнхен контузени са Ярщайн, Баумйохан, Бееренс, Джигерчи, Хосогаи и Шибер.

Байерн е в серия от седем поредни победи над Херта. За последно отборът от столицата успя да спечели у дома през сезон 2008/2009 с 2:1. Освен това "Старата дама" няма успех в Мюнхен повече от две десетилетия.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Херта Берлин 4:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185