Байерн гостува в Хофенхайм с мисълта за Порто


FUTBOL-TV

Байерн гостува в Хофенхайм с мисълта за Порто

Хофенхайм - Байерн Мюнхен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 18.04.2015 г.
Час: 16:30

В пореден съботен двубой от програмата на 29-я кръг в Бундеслигата отборът на Хофенхайм посреща шампиона и убедителен лидер в класирането - Байерн Мюнхен. За домакините голямата цел през настоящия сезон е участие в европейските клубни турнири наесен, докато за немският колос целта е ясна - требъл. Но след развитията през седмицата единият от желаните от Байерн трофеи е на път да се изплъзне, тъй като баварците загубиха с 3:1 гостуването си на Порто в първи четвъртфинален двубой в Шампионската лига.

Хофенхайм за пореден път не успя да се възползва от грешките, които Аугсбург направи в последните три кръга. Играчите на Маркус Гисдол са в серия от две поредни поражение в Бундеслигата. Първо тимът на Борусия Мьонхенгладбах разби Хофе с 4:1, а преди седмица тимът от Синсхайм бе надигран с 3:2 при гостуването си на новака Кьолн. Така Хофе продължава да заема 7-мо място в класирането с актив от 37 точки, на 2 от заветната 6-та позиция, която все още се заема от Аугсбург. Само Шюле продължава да е с травма за домакините.

Към днешната дата Байерн е на три победи от шампионската Сребърна салатиера, ако приемем, че вторият Волфсбург също няма да допусне грешки в следващите си мачове. Баварците имат комфортен аванс от 10 точки на върха. Играчите на Джосеп Гуардиола победиха Айнтрахт с 3:0 у дома в предишния кръг с два гола на Левандовски и Мюлер, и събраха 70 пункта на сметката си. През седмицата обаче нямаше кой да помогне на Байерн и тимът показа неочаквано голям брак в играта си в първия четвъртфинален сблъсък срещу Порто в Шампионската лига и така баварците са изправени пред угрозата да се простят с мечтата си за триумф най-престижния клубен турнир. Иначе за гостуването на Хофе контузени са все още Рибери, Робен, Швайнащайгер, Алаба, Бенатия, Хави Мартинес и Щарке.

Напълно очаквано статистиката между Хофенхайм и Байерн е на страната на баварците. Тимът от Синсхайм няма победа над именития си опонент, откакто играе в елитната Първа Бундеслига. В същото време Байерн е в серия от две поредни победи в своите визити на Хофе.

Прогноза: Хофенхайм - Байерн Мюнхен 0:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213