Леверкузен взе своето при визитата си на Майнц, Шалке спечели само точка (видео)


FUTBOL-TV

Леверкузен взе своето при визитата си на Майнц, Шалке спечели само точка (видео)

Шалке 04 почти сигурно ще изпусне следващото издание на Шампионска лига, след като воденият от Роберто Ди Матео тим стигна само до 0:0 срещу борещия се за оцеляване тим на Фрайбург.

"Кралскосините" се представиха посредствено в нападение, като отправиха цели 21 удара по посока вратата на гостите, но така и не успяха да отбележат гол. Двете най-добри възможности за "миньорите" дойдоха в рамките на няколко секунди в 62-ата минута, когато правещият фантастичен сезон вратар на Фрайбург Роман Бюрки последователно спаси изстрели на Макс Майер и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

В същото време Байер Леверкузен победи Майнц 05 с 3:2 като гост също в среща от 28-ия кръг на Бундеслигата. Успехът се оказа още по-ценен, тъй като Шалке 04 не успя да спечели домакинството си на Фрайбург - 0:0, с което Байер вече има цели 10 точки преднина пред "миньорите" в борбата за четвъртата позиция.

В 15-ата минута Сон Хюн-Мин даде аванс на "аспирините", а Щефан Кийслинг удвои аванса на своя тим след час игра. В 73-ата минута Хакан Чалханоолу направи резултата класически. Домакините не се предадоха и в 78-ата минута Коо Жа-Чеол намали на 1:3, а отново той в 90-ата оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
125