Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата - срещите в събота


FUTBOL-TV

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Байер Леверкузен - Хамбургер ШФ
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Байер Леверкузен постигна четвърта поредна победа, след като в предишния кръг "аспирините" се наложиха с минималното 1:0 като гости на Шалке 04, който е пряк конкурент в борбата за място в Топ 4 в крайното класиране. Единственото попадение в срещата падна през първата част, а негов автор бе Беараби. Така играчите на Роджър Шмид се откъснаха на 6 точки от Шалке, запазвайки своята 4-та позиция с 45 пункта, а Байер със сигурност ще се пробва дори за място в челната тройка, която пък би осигурила на тима директна промоция в групите на Шампионската лига. В момента 3-ото място се заема от Борусия Мьонхенладбах, който има 47 точки на сметката си. За предстоящия двубой контузен за домакините е Крузе, а Хиберт е наказан.

Свободното падане на някогашния европейски клубен шампион Хамбургер ШФ продължи и в предишния кръг, когато "динозаврите" инкасираха втора поредна загуба в шампионата, губейки у дома от Херта с 1:0. Така тимът от пристанищния град няма победа в Бундеслигата вече в шест поредни срещи, а логичното се случи и от ръководството на ХШФ прекратиха договора с досегашния треньор Йозеф Цинбауер и в момента начело на "червените шорти" е Петер Кнебел, който ще има за цел да спаси отбора от изпадане, нещо, което не е случвало на Хамбургер, откакто съществува Бундеслигата. В същото време обаче усилено се спряга името на Томас Тухел за евентуален старши треньор на ХШФ. Иначе в момента тимът заема 16-то място в класирането с актив от 25 точки, което е мястото за бараж за оцеляване, но е на една от последните две позиции. За тежката визита в Леверкузен контузени са Клебер, Янсен и Диас.

Прогноза: Байер Леверкузен - Хамбургер ШФ 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Хановер 96
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Айнтрахт продължи да редува силните домакински изяви с разочароващи гостувания. В предишния кръг тимът от "Финансовата столица на Европа" инкасира трета поредна загуба далеч от дома, след като този път играчите на Томас Шааф отстъпиха с 3:1 при визитата си на последния в подреждането Щутгарт. Айнтрахт поведе в началото на втората част с гол на Сеферович, но впоследствие отборът допусна пълен обрат. Така "орлите" заемат 8-мо място в класирането с актив от 34 точки, на 4 от зона "Европа". За настоящия двубой контузени са Джакпа, Герзингер и Рус.

Хановер продължи с разочарованията и в последния си мач преди паузата за европейските квалификации. "96" е единственият отбор в Бундеслигата, който няма победа от началото на 2015 г. За настоящата година тимът от Долна Саксония е записал три равенства и цели шест загуби, а в предишния кръг играчите на турчина Тайфун Коркут отстъпиха с 3:2 като домакини на Борусия Дортмунд, като гостите можеха да победят с още по-изразителен резултат. Така Хановер заема 14-то място в класирането с актив от 27 точки, което е само на 2 от опасната зона. За гостуването на Айнтрахт контузени са Милер, Хофман и Собиех, а Битенкурт е наказан.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хановер 96 3:1


Фрайбург - Кьолн
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Фрайбург постигна витална победа в последния си мач, когато южняците победиха с 2:0 като домакини амбициозния състав на Аугсбург. По този начин играчите на Кристиан Щрайх се измъкнаха от опасната зона и в момента заемат спасителната 15-та позиция с актив от 25 точки, колкото обаче и има тимът на Хамбургер ШФ, който е с по-лоши показатели спрямо Фрайбург. Добрата новина в щаба на домакините е, че за настоящия двубой няма отсъстващи футболисти.

Новакът Кьолн пък записа второ поредно реми срещу сериозен противник. Първо "козлите" стигнаха до 0:0 като гости на Борусия Дортмунд, а в предишния кръг играчите на Петер Щьогер направиха 1:1 у дома със състава на Вердер Бремен, като изравнителното попадение за Кьолн падна две минути преди края от точна реализирана дузпа от Матиас Леман. Така "козлите" събраха 30 точки на сметката си и в момента заемат 12-то място във временното класиране, като спасението все още не е подсигурено на 100%. За гостуването на Фрайбург контузени са Герхард и Хелмес.

Прогноза: Фрайбург - Кьолн 1:1


Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 16:30


Хофенхайм пропиля златна възможност да се настани в зона "Европа". В предишния кръг играчите на Маркус Гисдол завършиха 0:0 като гости на борещия се за оцеляване новак Падерборн, а в същото време Аугсбург загуби своята визита на Фрайбург. Така Хофе продължава да заема 7-мо място във временното подреждане с актив от 37 точки, на една от шестата позиция. За предстоящото тежко домакинство контузени са Бичакчич и Зюле.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах продължава да впечатлява с изявите си и в последния си мач "жребчетата" поставиха на колене шампиона и водач в класирането Байерн насред неговия "Алианц Арена" в Мюнхен, побеждавайки го с 2:0. Рафаел вкара двата гола от идентични ситуации в 30-ата и 77-ата минута. Голяма вина за първия носи вратарят Мануел Нойер, който подцени изстрела към него. Трите точки пък отново изкачиха Борусия на трета позиция, а тимът от Мьонхенгладбах изпусна да победи Байерн и в първия мач между двата тима по-рано през сезона, когато срещата в завърши 0:0. Така играчите на Лусиен Фавре имат в актива си 47 пункта, с 2 повече от преследвача Байер Леверкузен. За гостуването на Хофенхайм няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах 0:3


Вердер Бремен - Майнц 05
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 16:30


В предишния кръг съставът на Вердер изпусна победата в заключителните минути при гостуването си на Кьолн. "Бременските музиканти" водеха почти до края на срещата, след като бяха повели след по-малко от половин час игра с гол на Селке, но две минути преди края на мача домакините изравниха от дузпа и така двубоят завърши 1:1. С точката играчите на Виктор Скрипник вече имат 34 пункта и запазват 9-ото си място в подреждането. За настоящия двубой с травми за Вердер са Зандер и Лоренцен.

Майнц пък успя да отмъкне точка при домакинството си на втория в класирането Волфсбург. Играчите на Мартин Шмид дори поведоха в резултата с гол на Бюнгерт в началото на срещата, но през втората част допуснаха изравняване. Така "05" вече нямат загуба в три поредни кръга, а в момента "червените" са с актив от 30 точки и заемат 11-то място. За гостуването на Вердер отсъстващи са все още невъзстановеният български национал Тодор Неделев, както и Хофман и Мориц.

Прогноза: Вердер Бремен - Майнц 05 2:0


Волфсбург - Щутгарт
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 16:30


Отборът на Волфсбург пропусна да скъси дистанция от лидера Байерн Мюнхен на 8 точки, след като в предишния кръг "вълците" стигнаха само до равенство при визитата си на Майнц 05, а двубоят на "Кофас Арена" завърши 1:1. Домакините първи откриха резултата през първата част, но в средата на второто полувреме Луис Густаво оформи крайния резултат. Така играчите на Дитер Хекинг събраха в актива си 54 точки, с 10 по-малко от първия Байерн. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Фелипе и Хунт, а Арнлод е наказан.

Намиращият се еднолично на последното 18-то място в класирането състав на Щутгарт пък успя да поеме глътка въздух, след като в предишния кръг "швабите" най-накрая записаха първа победа за настоящата 2015 г., побеждавайки у дома с 3:1 тима на Айнтрахт Франкфурт. Играчите на Хууб Стевенс дори осъществиха пълен обрат, а попаденията за бившия отбор на Красимир Балъков бяха дело на Гинчек, който се разписа на два пъти, а един гол добави Максим. Така Щутгарт вече е с актив от 23 точки, а спасението към настоящия момент не изглежда и толкова далечно - само на 2 точки разстояние. За тежкото и важно гостуване на Волфсбург контузени са Рюдигер и Дидави.

Прогноза: Волфсбург - Щутгарт 4:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256