Дортмунд измъкна победата от Хановер и се доближи до евротурнирите


FUTBOL-TV

Дортмунд измъкна победата от Хановер и се доближи до евротурнирите

Борусия Дортмунд спечели гостуването си на Хановер с 3:2 и по този начин се доближи до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в 19-ата минута. Той се разписа, след като се възползва от отлично подаване на Марко Ройс. В 32-ата минута домакините изравниха. Леонардо Битенкорт проби отляво и върна към Ларс Щиндъл, който с добре насочен удар в долния десен ъгъл преодоля Роман Вайденфелер.

Леонардо Битенкурт си изкара два жълти картона между 49-ата и 55-ата минута и остави тима си в намален състав. Гостите се възползваха и вкараха два бързи гола. В 57-ата минута Шинджи Кагава вкара за 2:1 след втората асистенция на Ройс. Четири минути по-късно японският полузащитник изработи третото попадение с отлично центриране към Обамеянг, който с глава даде стабилен аванс на своя тим.

Домакините не се предадоха и резултатът бе намален в 82-ата минута, когато Щиндъл вкара страхотен гол от дистанция. Все пак до края гостите задържаха аванса си с човек повече.

Отборът на Юрген Клоп събра 33 точки след деветата си победа за сезона и седмия пореден мач без поражение в Бундеслигата. "Жълто-черните" вече са на пет точки от шестия Аугсбург, който загуби с 0:2 при гостуването си на Фрайбург.

  Сподели
224