Байерн няма да се затрудни срещу непостоянния Хамбургер ШФ


FUTBOL-TV

Байерн няма да се затрудни срещу непостоянния Хамбургер ШФ

Байерн Мюнхен - Хамбургер ШФ
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 16:30


В един от съботните мачове от програмата на 21-я кръг в Бундеслигата един срещу друг на "Алианц Арена" в Мюнхен шампионът Байерн посреща идващия от далечния север Хамбургер ШФ.

В предишния кръг баварците успяха да постигнат първа шампионатна победа за календарната 2015 г., след като стартираха с разгромно поражение срещу Волфсбург, а впоследствие записаха и домакинско равенство срещу Шалке 04. Пред седмица възпитаниците на Пеп Гуардиола се справиха с 2:0 като срещу борещия се за оцеляване Щутгарт, а в герои за баварците се превърнаха Робен и Алаба. С успеха Байерн запази разликата спрямо втория в класирането Волфсбург на 8 точки, като шампионите имат в момента 49 и вървят уверено към нова титла. За настоящия двубой с травми в състава на гранда от Мюнхен са капитанът Лам, Боатенг, Мартинес и Алакантара.

Хамбургер изглежда започна да набира скорост, макар и някогашният европейски клубен шампион да е непостоянен в изявите си. В предишния кръг ХШФ записа втора поредна победа в шампионата, като този път "червените шорти" се наложиха като домакини с 2:1 срещу Хановер 96. Така играчите на Йозеф Цинбауер вече имат 23 точки и заемат 12-то място във временното класиране. За тежкото гостуване в дома на шампиона контузени са Клебер, Дикмайер, Бехрами, Холтби и Щайнман.

Въпреки че определян като абсолютен фаворит в двубоя, Байерн трябва да има едно на ум, тъй като и тогава мнозина смятаха, че баварците ще постигнат лесна победа, но в крайна сметка срещата завърши 0:0. Иначе Байерн е в серия от пет поредни шампионатни успеха над ХШФ, като за последно гостите от пристанищния град успяха да отмъкнат пълния комплект точки през месец март 2006 г., когато спечелиха с 2:1.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Хамбургер ШФ 4:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203