Дортмунд измъкна трите точки от мача си с Майнц


FUTBOL-TV

Дортмунд измъкна трите точки от мача си с Майнц

Борусия Дортмунд се наложи над Майнц с 4:2 в среща от 21-ия кръг на Бундеслигата. Сото се възползва от неразбирателство в отбраната и вратаря Вайденфелер и с прехвърлящ удар откри резултата след няколко секунди игра.

В рамките на 6 минути в началото на втората част Дортмунд обърна развоя на срещата. Първо в 49-ата минута Невен Суботич изравни резултата след центриране от корнер на Шмелцер, а в 55-ата Марко Ройс даде преднина на "жълто-черните", след като финтира вратаря на съперника и се разписа от няколко метра.

Буквално в следващата минута Майнц върна интригата в двубоя, след като Мали възстанови равенството със силен удар, който бе втори точен за отбора през този мач.

20 минути преди края Ройс даде прекрасен пас към Обамеянг. Габонецът се измъкна от защитата и търкулна топката в долния десен ъгъл, давайки нов аванс на тима си. Седем минути по-късно Шахин сложи точка на спора, вкарвайки отблизо. След успеха си днес Борусия събра 22 точки и се изкачи на 14-о място. Със същия точков актив, но с малко по-добра голова разлика е Майнц.

  Сподели
105