Байерн няма да допусне грешка срещу Шалке


FUTBOL-TV

Байерн няма да допусне грешка срещу Шалке

Байерн Мюнхен - Шалке 04
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 03.02.2015 г.
Час: 21:00

В може би най-интересния мач от програмата на междинния 19-ти кръг в германската Бундеслига водачът и първенец от миналогодишния сезон Байерн посреща запътилия се към Шампионската лига състав на Шалке 04.

Новата календарна година не започна добре за баварския гранд. В предишния кръг, който бе първи в Бундеслигата след зимната пауза, Байерн бе пометен от втория във временното класиране Волфсбург с 4:1. "Вълците" бяха абсолютни господари на терена и освен попадението за гостите от Мюнхен на Бернат, играчите на Хосеп Гуардиола успяха сравнително малко на брой път да застрашат противниковата врата - нещо крайно нетипично за Байерн. Загубата бе първа за баварците от началото на сезона, а с нея аванса на тима пред Волфсбург бе стопен 8 точки. Байерн има в актива си 45 пункта и поне засега лидерското място не е застрашено. За настоящия двубой контузени продължават да са Лам, Мартинес, Рибери, Рафиня и Алкантара.

Шалке 04 отново се настани в зона "Шампионска лига", след като в предишния кръг "кралскосините" победиха като домакин с минималното 1:0 състава на Хановер 96. Единственото попадение в срещата бе дело на Хьогер през първата част, като успехът изкачи тима от миньорския град на 4-то място във временното класиране. Шалке има в актива си 30 точки, колкото има третият Борусия Мьонхенглабах и петият Аугсбург, и по всичко личи, че борбата за местата, даващи право на участие в Шампионската лига наесен, ще е оспорвана до последно. За тежкото гостуване в Мюнхен треньорът на Шалке Роберто Ди Матео има редица кадрови проблеми и няма да може да разчита на Фарман, Колашинац, Дракслер, Грьотцка, Хьогер, Фарфан, Хунтелаар и Обаси.

Статистиката в срещите между двата отбора очаквано е на страната на домакините, като последната шампионатна победа на Шалке в Мюнхен датира от 25 април 2009 г., когато "кралскосините" печелят с 1:0, но в последните два сезона Байерн два пъти разби отбора от Гелзенкирхен сътоветно с 4:0 и 5:1.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Шалке 04 3:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217