Волфсбург ще се опита да върне интригата в Бундеслигата


FUTBOL-TV

Волфсбург ще се опита да върне интригата в Бундеслигата

Волфсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 30.01.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Велц

В заключителните дни на месец януари се преподновява и сезонът в Бундеслигата. 18-ят кръг на германското първенство ще започне със суперсбълъсък между втория и първия във временното класиране, а разликата между Волфсбург и Байерн Мюнхен е 9 точки.

"Вълците" са една от изненадите до момента през сезона в Бундеслигата. За 17 кръга футболистите на Дитер Хекинг записаха 10 победи, 4 равенства и 3 загуби, които им отредиха 2-ро място във временното подреждане с актив от 34 точки. В последния си двубой в края на миналата календарна година преди паузата Волфсбург победи с 2:1 новака Кьолн. По време на почивката обаче тимът бе сполетян от ужасен инцидент, след като младият бразилски футболист на Волфсбург Жуниор Маланда загина в автомобилна катастрофа. За настоящия двубой с лидера в класирането контузени са Фелипе и Охс.

Колосът на немския клубен футбол Байерн Мюнхен крачи уверено към нова титла в Бундеслигата. Баварците завършиха посрещнаха новата година като едноличен лидер с респектиращите 14 победи и 3 равенства, които отреждат на водения от Пеп Гуардиола тим е водач в класирането с актив от 45 точки, което с 9 повече от настоящия опонент Волфсбург. За гостуването в автомобилния град с контузии в лагера на Байерн продължават да са капитанът Филип Лам, Мартинес, Рибери, Рафиня и Алкантара.

Байерн Мюнхен вече спечели първия мач срещу "зелените" в началото на сезона, побеждавайки с 2:1, а иначе клубът е в серия от 7 поредни шампионатни победи над Волфсбург. За последно "вълците" успяха да измъкнат точка от баварците в Бундеслигата преди малко повече от 4 години, когато срещата завърши 1:1, а последната победа над Волфсбург е от 4 април 2009 г., когато тимът разби Байерн с 5:1 като домакин.

Прогноза: Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172