Байерн ще спечели баварското дерби


FUTBOL-TV

Байерн ще спечели баварското дерби

Аугсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер


Отборът на Аугсбург продължава с впечатляващото си представяне Бундеслигата, след като в последния си двубой баварците надвиха Кьолн като гост с 2:1, въпреки че изоставаше с 0:1 в резултата след края на първото полувреме. "Козлите" от Кьолн поведоха с 1:0 още в 13-ата минута с гол на Антони Уджа, но в 53-ата Никола Джурджич изравни. Победата на тима от Бавария донесе Александер Есвайн в последната минута. С успеха Аугсбург събра 24 точки и се изкачи на трета позиция в класирането. Тимът все още няма равенство този сезон, като днес записа четвъртата си поредна и общо осма победа в шампионата. Аугсбург има шест поражения дотук и е на 12 точки зад лидера и настоящ съперник Байерн Мюнхен. За сблъсъка наставникът на тима Маркус Вайнцийрл няма да може да разчита на контузените Хитц, Филип, Моравек и Матавж.

Шампионът и убедителен лидер в класирането в Буднеслигата Байерн Мюнхен записа важна домакинска победа с 1:0 срещу Байер Леверкузен в предишния кръг. Франк Рибери реализира единственото попадение в 51-ата минута след удар от воле. Това е юбилеен гол №100 за французина с екипа на баварците във всички турнири. Успехът е един от най-трудните за тима на Джосеп Гуардиола от началото на сезона. С успеха Байерн събра 36 точки в актива си, със 7 повече от втория Волфсбург. За баварския сблъсък с Аугсбург Пеп Гуардиола няма да може да разчита на контузените Лам, Рейна, Щарке, Бадщубер, Алаба, Мартинес, Алакантара и Писаро.

В последните три сезона Байерн спечели на два пъти гостуванията си в дербито с Аугсбург. През миналогодишната кампания обаче домакините победиха с 1:0, като по този начин нанесоха едно от едва двете поражения, които мюнхенци инкасираха преди година.

Прогноза: Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:3

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178