Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 12.12.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Йохен Дреес


Началото на 15-я кръг в Първа Бундеслига ще бъде поставено в провинция Баден-Вюртемберг, където местният Хофенхайм посреща Айнтрахт.

В предишния кръг домакините инкасираха четвърта загуба в последните си пет мача. Този път играчите на Маркус Гисдол отстъпиха с 1:0 при визитата си на не особено убедителния през настоящата кампания гранд Борусия Дортмунд. Загубата смъкна Хофе на 8-мо място в класирането с актив от 20 точки, на 3 от местата, даващи право на евроквота.

Капитанът на Айнтрахт Франкфурт Александер Майер си върна едноличното водачество в голмайсторската класация на Бундеслигата, реализирайки две попадения за изразителния успех на своя отбор с 5:2 над гостуващия Вердер Бремен в последната среща от програмата на предишния 14-ти кръг в Бундеслигата. Успехът изкачи тима финансовата столица на Европа на 7-мо място в подреждането с актив от 21 точки. За гостуването на Хофенхайм треньорът Айнтрахт Томас Шааф няма да може да разчита на Трап, Вайдвалд, Джакпа, Розентал и Валдец.

Прогноза: Хофенхайм - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Фрайбург - Хамбургер ШФ
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Тимът на Фрайбург записа драматично равенство в предишния кръг при визитата си на Падерборн. Новакът в немския елит тотално надигра южняците, но в крайна сметка двубоят завърши 1:1. Домакините мачкаха своя съперник в продължение на 89 минути и бяха на крачка от поражение, но в самия край стражът на Фрайбург Роман Бюрки сгреши при опита си да изрита една топка и за Елиас Качунга беше лесно да реализира за 1:1 на празна врата. Ремито остави играчите на Кристиан Щрайх в зоната на изпадащите. Фрайбург заема 16-то място в класирането с актив от 13 точки. За настоящия двубой с травми са Митрович, Филип и Станко.

Някогашният носител на Купата на европейските шампиони Хамбургер ШФ записа много важна победа в предишния кръг. Тимът от пристанищния град се наложи с 2:1 при домакинството си на Майнц 05. Отборът от "Имтех Арена" доминираше тотално и водеше с 2:0 до 89-ата минута, но за малко да изпусне успеха. Точно тогава Шинджи Оказаки направи 2:1 с глава, а в последвалото продължение пак той и Юнус Мали пропуснаха две възможности за 2:2, изправяйки косите на феновете на "червените шорти". Успехът изкачи играчите на Йозеф Цинбауер на 13-то място във временното класиране с актив от 15 точки. За гостуването в далечен Фрайбург отсъстващи ще са капитанът Вестерман, Адлер и Янсен.

Прогноза: Фрайбург - Хамбургер ШФ 1:2




Херта Берлин - Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


В предишния кръг Херта загуби с 3:2 гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах. Поражението смъкна столичани в непосредствена близост до зоната на изпадащите, като "Старата дама" вече заема 15-то място в подреждането с актив от 14 точки, с 1 повече от Фрайбург и Вердер Бремен. Бъдещето на наставника на берлинчани Йос Лухукай е под сериозна въпросителна, ако отборът не започне да побеждава. За настоящия двубой треньорът на Херта няма да може да разчита на Герсбек, Лангкамп, Лустенбергер, Баумйохан и Щокер.

Борусия Дортмунд победи гостуващия Хофенхайм с 1:0 и се отлепи от дъното на класирането в Бундеслигата. Единственото и важно попадение за отбора на Юрген Клоп отбеляза Илкай Гюндоган в 17-ата минута. Домакините направиха много пропуски след почивката, когато гол на Пиер-Емерик Обамеянг неправилно беше отменен. С успеха "жълто-черните" се измъкнаха от зоната на изпадащите и заемат 14-та позиция с 14 точки в актива си, но няма време за спокойствие, тъй като са само на 1 пункт от опасната зона. За гостуването в столицата треньорът на тима Клоп няма може да разчита на контузената звезда Марко Ройс, както и на Сократис.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Дортмунд 0:1


Шалке 04 - Кьолн
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


В предишния кръг отборът на Шалке 04 записа четвърта победа в последните си пет срещи и трета поред. Този път "кралскосините" разбиха с 4:0 като гост Щутгарт насред неговия "Мерцедес-Бенц Арена". Ерик-Максим Чупо-Мотинг реализира хеттрик. Макс Майер също се разписа във втората поред четириголова фиеста на "миньорите". С успеха "04" остана на една точка от третото място, заемайки 5-та позиция с актив от 23 пункта. През седмицата доброто представяне на тима продължи и в Шампионската лига, след като Шалке успя да си гарантира участие на осминафиналите в най-престижния клубен турнир. За настоящия мач срещу Кьолн с контузии продължават да са Колашинац, Матип, Кевеин-Принс Боатенг, Дракслер, Фарфан и Обаси.

Новакът Кьолн записа домакинско поражение в предишния кръг. "Козлите" допуснаха пълен обрат на своя "Райн-Енерги Щадион" от намиращия се в отлична форма тим на Аугсбург и загубиха срещата с 2:1. По този начин играчите на Петер Щьогер останаха с 15 точки в актива си, но успяха да запазят 12-ото си място във временното класиране. За тежкото гостуване в Гелзенкирхен контузени са Голобарт, Валенборн и Хелмес.

Прогноза: Шалке 04 - Кьолн 3:1


Вердер Бремен - Хановер 96
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


В предишния кръг Вердер инкасира тежка загуба при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт. "Бременските музиканти" бяха тотално надиграни и логично отстъпиха с 5:2. Поражението допълнително усложни ситуацията около "зелените", които вече са на предпоследното 17-то място във временното класиране с актив от 13 точки. За настоящия двубой треньорът на Вердер Виктор Скрипник няма да може да разчита на бранителят Прьодл, който е с частично разкъсана кръстна връзка на коляното и ще бъде извън терените в следващите два месеца. Другите липсващи са Ди Санто и Буш.

Хановер също записа загуба в предишния кръг, макар и не чак толкова изразителна. Тимът от провинция Долна Саксония отстъпи с 1:3 при домакинството си на втория във временното класиране тим на Волфсбург, а поражението бе трето поредно за "96". По този начин възпитаниците на Тайфун Коркут се смъкнаха на 9-то място в класирането с актив от 19 точки. За настоящия двубой в тима има много кадрови проблеми. В двубоя с Волфсбург полският национал Артур Собиех е скъсал връзки на глезена и ще отсъства за неопределено време от терените. Други липсващи са Милер, Фелипе, Хофман и Андреасен.

Прогноза: Вердер Бремен - Хановер 96 1:1


Майнц 05 - Щутгарт
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 19:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Последният от съботните двубои в програмата на 15-я кръг в Бундеслигата ще бъде между Майнц 05 и Щутгарт.

Домакините допуснаха поражение в предишния кръг. Майнц отстъпи с 2:1 при гостуването си на Хамбургер ШФ, като тимът от пристанищния град доминираше тотално и водеше с 2:0 до 89-ата минута, но за малко да изпусне успеха. Точно тогава Шинджи Оказаки направи 2:1 с глава, а в последвалото продължение пак той и Юнус Мали пропуснаха две възможности за 2:2, изправяйки косите на феновете на "червените шорти". Майнц няма победа вече в шест последователни мача, като възпитаниците на Каспер Юлмен се смъкнаха до 11-ото място в подреждането с актив от 16 точки. За настоящия двубой контузени са Тодор Неделев, Хофан, Мориц и Баумгартлингер.

Щутгарт претърпя тотален погром в последния си мач. "Швабите" бяха унизени с 4:0 от гостуващия Шалке. Тежкото поражение остави тима закотвен еднолично на последното 18-то място в класирането с актив от едва 12 точки. За гостуването на Майнц треньорът на Щутгарт Хууб Стевен няма да може да разчита на Ибишевич, Рюдигер и Абделауе.

Прогноза: Майнц 05 - Щутгарт 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209