Байерн ще сломи и Байер Леверкузен


FUTBOL-TV

Байерн ще сломи и Байер Леверкузен

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 19:30
Съдия: Кнут Киршер


Късният съботен двубой от програмата на 14-я кръг в Бундеслигата ще бъде дербито между съставите на Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен. Шампионите са убедителен лидер във временното класиране и са окупирали върха с 33 точки в актива, докато "аспирините" заемат 3-то място с 10 пункта назад.

Шампионът Байерн Мюнхен постигна десета победа от началото на сезона, след като в предишния кръг стигна до минималното, но достатъчно 1:0 при гостуването си на Херта Берлин. Ариен Робен с красиво изпълнение в 27-ата минута донесе успеха на баварците. Байерн изнесе поредния си силен мач, в който не създаде толкова много чисти положения като друг път, но пък извиси до ново ниво превъзходството си относно притежанието на топката - 78%:22%. Треньорът на баварците Пеп Гуардиола няма да може да разчита на контузените Рейна, Щарке, Алаба, Бадщубер, Мартинес, Лам, Алакантара и Писаро.

Отборът на Байер Леверкузен спечели по категоричен начин с 5:1 регионалното дерби срещу Кьолн. За успеха на "аспирините" обаче помогна и главният съдия Торстен Кинхьофер, който с две грешки оказа влияние върху резултата. Той беше основната причина домакините да не губят до 15-ата минута с 0:2 и да са с човек по-малко, след като при идентична ситуация, в която Кьолн поведе в резултата още в 4-ата минута от дузпа, спести втори жълт картон на вратаря на Байер Бернд Лено и втори наказателен удар за Кьолн десет минути по-късно. Ако тук арбитърът беше отсъдил дузпа, то той трябваше да изгони стража на Леверкузен и "козлите" щяха да имат златна възможност да удвоят аванса си, но вместо това преди почивката допуснаха изравняване, а през втората част Байер бе абсолютен господар на терена и вкара още четири попадения във вратата на Кьолн. Наставникът на "аспирините" Роджър Шмидт ще бъде лишен от услугите на контузените Пападопулос и Рейнартц.

Гостите от Леверкузен по традиция изпитат сериозни трудности в Мюнхен. Последната среща между двата състава през миналогодишния сезон завърши с успех за Байерн с 2:1, но по предишния сезон Байер успя да спечели над баварския колос със същия резултат, но с оглед класите едва ли силите на гостите ще стигнат за нещо повече.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 2:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151