Гроскройц поиска помощ от феновете


Н. Гавазов

Гроскройц поиска помощ от феновете

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Кевин Гроскройц се обърна към феновете на отбора. Както е известно, през уикенда вицешампионите записаха шесто поражение в последните си осем мача в Бундеслигата и заемат последно място в класирането на немския елит. Топва породи недоволството на феновете, които освен в социалните мрежи, се проявиха и на трибуните по време на мача с Айнтрахт през уикенда, освирквайки футболистите на Борусия.

"Хей, фенове, привърженици и приятели! Много вече е казано и написано. Като футболист е по-добре да не пиша и говоря, а да изляза на терена и там да реша всички футболни въпроси. Знам, че е така. И все пак искам да се изкажа.

Лично за мен и за отбора сегашната ситуация е напълно нова, но може да разчитаме само на себе си. Изцяло разбирам вашата реакция след мача, макар че това наранява душата ми. От една страна на трибуните се намират моите приятели, които са ядосани и разстроени, а от друга - аз и моите съотборници, чувстващи същото, но изпитващи и вина за случващото се. Реакцията на трибуните бе напълно обоснована.

При всички случаи, ние не трябва да повтаряме грешките на останалите отбори и да допускаме разединение. Не трябва да се отказвате от играчите и да ги обиждате. Ние паднахме като отбор и трябва заедно да се изправим. Повярвайте, не се опитвам да украся текущото положение. За нас това е необичайна ситуация и вие трябва да дадете всичко на отбора.

Ще направим всичко каквото можем, но се нуждаем от феновете. В противен случай ще завършим като много други отбори, които никога не са помислели, че ще се окажат на дъното, а в крайна сметка още не са излезли оттук.

Простете ми за дългия текст. Това е, което сега чувствам, това ми идва от сърцето. Но едно ще остане вечно: Борусия Дортмунд никога няма да потъне", написа Гроскройц на страницата си в Instagram.

 

  Сподели
114