Байерн ще превземе и Олимпиящадион


FUTBOL-TV

Байерн ще превземе и Олимпиящадион

Херта Берлин - Байерн Мюнхен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 29.11.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Най-интересният двубой от съботните срещи на 13-я кръг в Бундеслигата ще се проведе в столицата Берлин, където местният Херта е домакин на шампиона и уверен водач в класирането Байерн.

Херта Берлин измъкна щастлив успех с 2:1 като гост на Кьолн като гост в предишния кръг. Марсел Ндженг реализира победния гол от фаул в 86-ата минута, като топката рикошира в стената и залъга вратаря Тимо Хорн. Попадението падна в минутите, в които Кьолн бе абсолютният господар на терена и всички на "Райн-Енерджи Щадион" очакваха второ попадение във вратата на берлинчани, но вместо това Херта смълча трибуните и отмъкна пълния актив от точки за столицата. Наставникът на тима Йос Лухукай няма да може разчита на Герсбек, Лангкамп, Лустенбергер, Пекарик и Баумйохан.

Грандът Байерн Мюнхен не срещна почти никаква съпротива от Хофенхайм и спечели леко с 4:0 последния си мач в Бундеслигата. По същото време вторият в класирането Волфсбург загуби с 2:3 като гост на Шалке 04, което увеличи аванса на баварците на върха на 7 точки - 30. Марио Гьотце и Роберт Левандовски вкараха през първото полувреме, а малко преди края се разписаха Ариен Робен и Себастиан Роде. През седмицата баварците инкасираха първа загуба в Шампионската лига, след като допуснаха обрат в заключителните секунди на двубоя си срещу Манчестър Сити, който завърши 3:2 в полза на английския първенец. За гостуването в Берлин Пеп Гуардиола няма да може да разчита на контузените Рейна, Щарке, Алаба, Бадщубер, Мартинес, Филип Лам, Алакантара и Писаро.

Байерн е в серия от шест поредни победи над Херта както в Берлин, така и в Мюнхен. За последно "Старата дама" успя да победи баварците като домакин през сезон 2008/2009 с 2:1.

Прогноза: Херта Берлин - Байерн Мюнхен 0:3


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218