Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Хамбургер - Вердер
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 23.11.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Зауер

Очакванията към тези два тима бяха по-големи преди старта на сезона, но за жалост на многобройните почитатели на Хамбургер и Вердер, техните любимци стартираха много лошо и на този етап са замесени в битката за оцеляването си. Поради тази причина може да твърдим, че утрешната среща е с характер на дерби - само точка разделя съперниците. Другата част от интригата е свързана с това, че "динозаврите" и "музикантите" показаха признаци на живот в последните си двубои (спечелиха по седем точки в последните си пет мача), завявайки ясно, че ще се борят до край.

Хамбургер загуби гостуването си на Волфсбург в миналия кръг и това се очакваше, изненадата дойде седмица по-рано, когато "динозаврите" надделяха у дома си срещу фаворита Байер Леверкузен. По същото време Вердер също сътвори сензация, побеждавайки като гост Майнц 05. В миналия кръг бременци пък се наложиха над Щутгарт и така "музикантите" напуснаха последното място.

Отсъстващите за домакините са контузените Бейстер и Янсен, а гостите са без Баргфреде и Буш, които също лекуват травми.

Мнозина специалисти определят домакините за категоричен фаворит в мача, но нашето мнение е, че ще се получи оспорван двубой, като доводите ни са свързани с последните две срещи на Вердер и с това, че "динозаврите" трудно вкарват голове.

Прогноза: Хамбургер - Вердер 1:1

 

Щутгарт - Аугсбург
Стадион: "Мерцеде - Бенц -Арена", Щутгарт
Дата: 23.11.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Томас Кинхьофер

Щутгарт постигна два добри резултата в средата на октомври и това обнадежди феновете, но след това последваха провалите срещу Волфсбург и Вердер и след 11мача "швабите" са последни в класирането на Бундеслигата.

Добрата новина за домакините е, че тук пристига Аугсбург - отбор, който има пет загуби в последните си шест гостувания през сезона, лошата е, че баварците са един от най-непримиримите колективи в Бундеслигата. Гостите, които са седми в класирането, на две точки от зоната на евротурнирите, влизат в двубоя с две победи в последните си пет мача, но нека кажем и това, че пораженията бяха все срещу отбори от горната половина на таблицата - Волфсбург, Майнц 05 и традиционния кандидат за топ 4 Шалке 04.

Домакините са без контузените Дидави, Ибишевич и Абделауи. Гостите не могат да разчитат на Моравек, Де Йонг, Филип и Паркер.

Любопитен мач, в който домакините нямат друга алтернатива освен победата. Евентуална загуба ще задълбочи кризата в Щутгарт и може да доведе до срив на психологическо ниво. В този смисъл се предполага, че утре на "Мерцедес-Бенц" ще ври и кипи. Както и в другата среща от неделната програма прогнозите са за леко предимство на домакина, но ние отново няма да се съгласим с това и ще посъветваме нашите читатели, ако имат възможност да използват и знак "Х".

Прогноза: Щутгарт - Аугсбург 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105