Байерн ще ступа и Хофенхайм


FUTBOL-TV

Байерн ще ступа и Хофенхайм

Байерн Мюнхен - Хофенхайм
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 22.11.2014 г.
Час: 16:30

След паузата за европейските квалификации Бундеслигата отново се подновява. В най-интересния двубой от съботните срещи от програмата на 12-я кръг в германския футболен елит един срещу друг на "Алианц Арена" в Мюнхен ще се изправят 1-ят срещу 5-я във временното класиране - шампионът Байерн посреща Хофенхайм.

С три гола на Томас Мюлер и един на Джердан Шакири баварците разгромиха Айнтрахт Франкфурт с 4:0 като гост в среща от предишния кръг. Така шампионите взеха скалпа на поредния тим, който се беше заканил да спре колоса по пътя към защитата на титлата. Успехът е осми за Байерн от началото на сезона и с него мюнхенци вече имат 27 точки в подреждането, с 4 повече от втория Волфсбург. Неприятна новина споходи всички в отбора преди няколко дни, след като Опасенията за тежка контузия на Филип Лаам се оправдаха. От Байерн съобщиха, че капитанът на отбора е счупил глезена на десния си крак и ще претърпи операция, заради което ще пропусне следващите 3 месеца. 31-годишният футболист пострада по време на тренировка на баварците. Това е поредният удар за наставника Джосеп Гуардиола, който в момента не може да разчита още на няколко тежко контузени футболисти като Холгер Бадщубер, Хавиер Мартинес, Тиаго Алкантара, Хосе Рейна, Том Щарке, Дейвид Алаба и Клаудио Писаро.

Отборите на Хофенхайм и Кьолн сътвориха истински голов спектакъл в мача помежду си от 11-ия кръг на германската Бундеслига. Цели 6 попадения в двете врати видяха зрителите на двубоя само през първата част, а след почивката "козлите" от Кьолн се пребориха за трите точки. Гостите спечелиха с 4:3. Хофе вече е пети в подреждането със 17 точки, с 10 по-малко от настоящия опонент и лидер в таблицата. Кастеелс, Швайбе, Щолц, Вийзе, Толян и Мусола ще са липсващите за тима от град Синсхайм.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Хофенхайм 4:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210