Баварският танк ще премине с пълна сила и през Айнтрахт


FUTBOL-TV

Баварският танк ще премине с пълна сила и през Айнтрахт

Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


В може би най-интересният двубой от всички мачове с начален час 16:30 в събота Айнтрахт е домакин на Байерн Мюнхен.

Отборът от Франкфурт записа драматична загуба в предишния кръг. Възпитаниците на Томас Шааф отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Хановер 96 след автогол на централният бранител Александер Мадлунг, който имаше нещастието да насочи топката в собствената си мрежа в 88-ата минута. Поражението остави тима от финансовата столица на Европа на 12-то място в класирането с актив от 12 точки, а сега Айнтрахт ще има нелеката задача да се справи с намиращия се в отлична форма колос на немския футбол.

Байерн пък продължава със силните изяви. В предишния кръг баварците най-накрая успяха да преодолеят домакинския комплекс, който ги измъчваше срещу Борусия Дортмунд в последните няколко сезона и победиха с 2:1. Възпитаниците на Пеп Гуардиола осъществиха пълен обрат след почивката с голове на бившия ас на "жълто-черните" Роберт Левандовски и Ариен Робен. По този начин шампионът постигна своята 7-ма победа от началото на сезона и след първите 10 кръга Байерн е едноличен лидер в подреждането с актив от 24 точки, с 4 повече от втория Борусия Мьонхенгладбах, който в неделя вечер гостува на намиращия се в криза съименик от Дортмунд, като мнозина очакват вестфалци да се отпушат и да зарадват допълнително Байерн, ако, разбира се, мюнхенци спечелят гостуването си на Айнтрахт. През седмицата баварците записаха рутинна победа на Рома в Шампионската лига, като този път Байерн се смили над "вълците" и ги победи само с 2:0. За гостуването във Франкфурт Гуардиола няма да може да разчита на контузените Швайнщайгер, Алаба, Алкантара, Бадщубер, Рейна и Писаро.

В последните два сезона Байерн записа минимални победи с по 1:0 на "Комерцбанк Арена". С оглед контузиите в щаба на баварците и мача през седмицата в Шампионската лига едва ли гостите от Мюнхен ще имат сили да постигнат много изразителна победа.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 0:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178