Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Борусия М'гладбах - Хофенхайм
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 02.11.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Д. Айтекин

Борусия изигра много силно последния си мач от Бундеслигата, който бе срещу шампиона Байерн. Баварците бяха надиграни от съперника си, като "кончетата" отправиха 11 удар към Нойер и ако не бе класата на вратаря, домакините можеха да вкарат 2-3 гола. Така Борусия записа 17-ти пореден мач без загуба, а благодарение на добрите резултати тимът се изкачи на трето място в класирането.

Хофенхайм също демонстрира добър футбол през този сезон и "селяните" заедно с Байерн и Борусия М'гладбах все още са без загуба. С четири победи и пет равенства, които им осигуряват четвъртото място в класирането. В миналия кръг Хофи постигна трудна победа с 1:0 над бойкия Падерборн, а през седмицата уверено премина в следващия кръг на Купата, след успех с 5:1 над Франкфурт.

Гранит Джака е единственият отсъстващ от домакините, след като скъса връзки. Гостите пристигат без контузените Йенс Грахл и Джереми Кастеелс.

И двата отбора показват добър футбол през този сезон и вероятно мачът ще се реши от някои дребни детайли. В последните срещи Хофенхайм има предимство с три победи и две равенства, но пък Борусия превърна стадиона си в непревземаема крепост, не допускайки загуба в последните си девет мача тук. Добрата игра на "кончетата" срещу Байерн Мюнхен и факторът домакинство вероятно ще вземат връх, което ни кара да се доверим на Борусия в този двубой.

Прогноза: Борусия М'гладбах - Хофенхайм 2:1

 

 

Кьолн - Фрайбург
Стадион: "РейнЕнергиЩадион", Кьолн
Дата: 02.11.2014г.
Час: 18:30
Съдия: П. Гагелман

Кьолн игра добре в последния кръг когато победи Вердер с 1:0 и се изкачи на десето място в класирането. Според специалистите, новакът е надминал очакванията относно представянето си, допускайки само три загуби в досегашните си мачове. Това е така, като допълваме, че Кьолн има само седем отбелязани гола до момента, но е очевидно, че тимът хвърля всички усилия върху добрата организация в защита, която е трета най-добра в Бундеслигата.

Фрайбург много напомня миналогодишния Нюрнберг, който се опита с равенства да остане в елита. "Соколите" са тръгнали по този път, но опитът сочи, че такива намерения са обречени на неуспех. Фрайбург е единственият отбор без победа в лигата, с пет равенства и четири загуби и съответно заема последното място в класирането.

Отсъстващи: Калас и Хелмес от домакните и Крмас, Филип и Станко от гостите.

Кьолн има само една загуба у дома си от началото на сезона и това е срещу Байерн Мюнхен, като новакът успя да победи двете Борусии. Предполага се, че ще видим равностоен мач, но заради силната игра на Кьолн тук, по-разумното е да отдадем предпочитанията си на домакините.

Прогноза: Кьолн - Фрайбург 1:0

 

 

Падерборн - Херта
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 02.11.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Й. Дреес

Представянето на Падерборн е подобно като това на другия новак Кьолн - три победи, три равенства и три загуби, като разликата е, че "сините" залагат на това да вкарват голове. И съответно, получават такива. В последния кръг Падерборн загуби в Хофенхайм с 1:0, като гостите показаха добър футбол и през по-голяма част от време успяха да удържат своя противник, който в момента е четвърти в класирането.

Херта също има три победи, но столичани допуснаха четири загуби, което засега ги оставя на 13-то място, на 4 точки от опасната зона. В миналия кръг "Старата дама" помете с 3:0 възраждащия се Хамбургер, но столичани играят слабо навън и досега успяха да вземат само една точка - срещу аутсайдера Фрайбург.

Отсъстващи: Домакините са без контузения Бертелс. Гостите пристигат без осем човека, които в момента се намират в лазарета, а това е голям проблем за треньорския щаб, особено отчитайки факта, че Лангкамп, Шулц и Баумйохан са сред отсъстващите.

Очакваният са за равностоен двубой, с леко предимство за домакините. Новакът все още се носи на вълната на ентусиазма и вероятно така ще бъде и в този мач. Не е изключено съперниците да не успеят да се победят, но ако нямаме възможност да използваме два знака в нашата игра, разумното е да се доверим на Падерборн.

Прогноза: Падерборн - Херта 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145