Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Независимо, че има само два мача, неделният ден ще бъде истински празник за почитателите на немския футбол. Програмата на деветия кръг предвижда срещите Волфсбург - Майнц 05 и Борусия Мьонхенгладбах - Байер Мюнхен, които по стечение на обстоятелствата и представянето на съперниците до тук, са с характер на дерби.

 

Волфсбург - Майнц 05
Стадион: "Фолкфаген Арена", Волфсбург
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Няма как с удоволствие да не предвкусваме този двубой, в който среща ще си дадат кандидатът за топ 4 Волфсбург и изненадата на сезона Майнц 05, който при това все още е познава горчивината от загубата.

"Вълците" имаха неубедителен старт, но постепенно тимът започна да набира скорост и форма и в последните си пет мача във всички турнири няма загуба. Доброто състояние на отбора особено отчетливо се видя при гостуването на Краснодар в Лига Европа. В Бундеслигата Волфсбург спечели последните си три мача и събра 14 точки, които отреждат на тима шесто място в класирането.

Майнц 05 е пети, с по-добра голова разлика от своя утрешен съперник. "Петиците" наистина са хита на сезона и ако продължават по съшия начин, спокойно ще се намесят в битката за Шампионска лига, което едва ли някой е очаквал от тях. Майнц 05 има три победи и на някого това ще се стори малко, но трябва да кажем, че един от успехите бе постигнат на терена на Херта, а другите два са срещу Борусия Дортмунд и бойкия тим на Аугсбург. Част от равенствата пък се случиха в Падерборн, Франкфурт и Мьпнхенгладбах. Умишлено споменаваме тези места, за да стане ясно, че колективът на Каспер Хюлманд не се притеснява от съперниците или да играе където и да е било.

Отсъстващи: Лопес и Ош са контузени от домакините. Гостите са без Хофман и Парк, които лекуват травми.

Очакванията са за равностоен мач, с много динамика в средата на терена и не много положения пред двете врати. Въпреки това, препоръчваме на нашите читатели да гледат срещата, за да се убедят, че Бундеслигата не е само Байерн Мюнхен, а има много други мачове и отбори, които заслужават нашето внимание. Леко предимство бихме отдали на домакините, но по-голяма е вероятността, че гостите няма да загубят мача.

Прогноза: Волфсбург - Майнц 05 1:1

 

 

Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия Парк", М'гладбах
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 18:30
Съдия: Феликс Зауер

Ако в по-ранния мач имахме отбор, който няма загубен мач, в последния двубой от кръга по отношение на този показател тимовете са два. Разликата между Байерн и Борусия М'гладбах е в това, че баварците постигнаха шест победи, а "кончетата" четири. Иначе Борусия влиза в мача в прекрасна форма - с три поредни победи във всички турнири и голова разлика от тези двубои 12:1! В класирането на Бундеслгата "белите" са трети, на четири точки от утрешния си съперник, който е лидер.

Байерн пък е в серия от пет поредни успеха, а головата разлика е повече от зашеметяваща - 20:1. Последният, който изпита огневата мощ на баварците бе не кой да е, а Рома, а резултатът 7:1 още дълго ще се помни в столицата на Италия. Говорейки за голова разлика, в шампионата на Бундеслигата Байерн допусна само два гола - най-малко от всички и отбеляза 22 - най-много от всички отбори.

Отсъстващи: Крамер от домакините е под въпрос за мача. Гостите пристигат без половин отбор, след като в лазарета се намират Швайнщайгер, Бадщубер, Щарке, Алкантара, Мартинес и Рейна.

Много е лесно след онова 7:1 в средата на седмицата с лека ръка да отсъдим, че "разрушителите на Рим" няма да имат проблеми в Мьонхенгладбах. Напротив, резултатът във Вечния град ще накара домакините да играят по-затворено, много да внимават по отношение на играта си по фланговете и да не се впускат в излишни авантюри. Това ще затрудни атакуващите действия на баварците, а някоя от бързите контраатаки на "кончетата" може да предизвика и сюрприз. Напълно е възможно шампиона да триумфира, но със същата вероятност може да кажем, че съперниците няма да се победят.

Прогноза: Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194