Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Вердер Бремен - Кьолн
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 24.10.2014 г.
Час: 21:30
Съдия:


Първият двубой от програмата на 9-я кръг ще се състои край река Везер в Бремен, където местният Вердер е домакин на новака Кьолн.

"Бременските музиканти" се представят повече от разочароващо до момента. След първите 8 кръга футболистите на Робин Дут са се закотвили на последното 18-то място в подреждането с актив от едва 4 точки. Освен това Вердер няма и записана победа от началото на сезона в актива си, като не е изключено и чашата на търпение на ръководството на клуба скоро да прелее и наставникът Дут да бъде уволнен. В последния си двубой Вердер получи "отличен 6" при визитата си на шампиона Байерн Мюнхен, като позорното в случая бе, че футболистите в зелено дори не отправиха удар в очертанията на баварския гранд. По два гола за успеха вкараха капитанът Филип Лаам и Марио Гьотце. Първото си попадение за тима в първенството реализира Чаби Алонсо, а Томас Мюлер от дузпа добави последния гол. Последният двубой на "Везерщадион" на ниво Първа Бундеслига между двата отбора е през 2011 г., когато Вердер победи Кьолн с 3:2.

Новакът Кьолн задълбочи кризата в Борусия Дортмунд. В последния си мач "козлите" треснаха гранда с 2:1 на своя "Райн-Енерги Щадион", като по този начин играчите на Петер Щьогер поеха глътка въздух, тъй като успехът изкачи тима на 11-то място в подреждането с актив от 9 точки, но въпреки това футболистите на Кьолн не могат да са спокойни, тъй като са само на 3 точки от зоната на изпадащите. Статистиката срещу настоящия им опонент не на страната на "козлите", които изпитват сериозни затруднения във визите си в Бремен, като за последните 15 години Кьолн е записал едва 1 равенство и има цели 7 загуби на "Везерщадион".

Прогноза: Вердер Бремен - Кьолн 2:1


Аугсбург - Фрайбург
Стадион: "СГЛ Арена", Аугсбург
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


В последния кръг съставът на Аугсбург записа своята 5-та загуба от началото на сезона. Воденият от Маркус Вайнцийрл тим инкасира поражение с 2:1 при визитата си на Майнц 05, като по този начин баварците 12-то място в подреждането и имат актив от 9 точки. Любопитен факт е, че Аугсбург е единственият отбор от началото на сезона в Бундеслигата, който до момента не е записал равенство на сметката си. През изминалия сезон Аугсбург победи на два пъти настоящия си опонент, като в домакинския двубой на своя "СГЛ Арена" се наложи с 2:1.

Гостите от Фрайбург са вторият отбор, освен този на Вердер Бремен, който все още не познава вкуса на успеха през настоящата кампания. Воденият от Кристиан Щрайх тим заема предпоследното 17-то място след първите 8 кръга, като южняците имат едва 5 точки на сметката си. В последния си мач Фрайбург допусна и своята 3-та загуба от началото на сезона, след като сведе глава у дома пред Волфсбург с 2:1. Последната победа на Фрайбург като гост над Аугсбург е от есента на 2008 г., като двубоят е част от програмата на Втора Бундеслига, а срещата завършва 1:3.

Прогноза: Аугсбург - Фрайбург 1:1


Борусия Дортмунд - Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Кошмарното представяне на Борусия Дортмунд в германското първенство продължава. "Жълто-черните" загубиха с 1:2 гостуването си на Кьолн в мач от програмата на последния 8-ми кръг на Бундеслигата. Воденият от Юрген Клоп тим записа трета поредна загуба в шампионата и в последните си пет срещи има едно равенство и четири поражения. Последната победа на дортмундци в Бундеслигата е от 13 септември, когато "жълто-черните" надиграха с 3:1 у дома Фрайбург. Илкай Гюндоган, Хенрих Мхитарян и Марко Ройс са възстановени и ще са на разположение на Клоп. В същото време все още е рано за завръщането на Якуб Блашчиковски, Оливер Кирх и Нури Шахин, чиито травми са по-сериозни. През седмицата "жълто-черните" на практика си осигуриха участието в следващата фаза на Шампионската лига, след като разбиха Галатасарай насред Истанбул с 0:4 за своята трета поредна победа в групите на турнира.

Гостите от Долна Саксония също записаха поражение в последния си шампионатен двубой. Играчите на Тайфун Коркут бяха разбити с класическото 3:0 на своя "HDI Арена" от Борусия (Мьонхенгладбах). Два гола за Борусия отбеляза Макс Крузе (14, 90), а Гранит Джака (49) също записа името си сред реализаторите. По този начин Борусия (М) се изкачи на второ място в класирането, като продължава да е без загуба и вече е с актив от 16 точки, на 4 зад лидера Байерн (Мюнхен). Хановер пък заема 10-та позиция с 10 точки. "96" изпитват сериозни затруднения в двубоите си на един от най-негостоприемните стадиони в цяла Европа и последната победа на тима на "Сигнал Идуна Парк" е от пролетта на 2008 г., когато Хановер печели с 1:3.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хановер 96 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:

Отборът на Айнтрахт допусна своята втора загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 3:1 при визитата си на новака Падерборн. Майер откри за тима от Франкфурт, но последва пълен обрат в последната четвърт на двубоя, в който Дукш, Хюнемайер и Кучке сложиха точка в спора. Поражението остави водения от Томас Шааф клуб на 8-мо място в класирането с актив от 12 точки. Въпреки че през миналогодишната кампания Айнтрахт победи с 2:1 Щутгарт у дома, статистиката не е на страната на отбора от финансовата столицата на Европа, който изпитва затруднения в двубоите си на своя "Комерцбанк Арена" срещу Щутгарт.

Щутгарт се завърна от мъртвите в последния си двубой в луд мач на своя "Мерцедес-Бенц Арена", в който отборът на Байер Леверкузен не успя да победи "швабите", въпреки че до 57-ата минута водеше с 3:0 и мачът завърши 3:3. "Аспирините" поведоха с 3:0 още преди почивката, но през втората част допуснаха сериозна издънка и позволиха на домакините да отмъкнат точката, а в герои за селекцията на Армин Фе се превърнаха Вернер, Клайн и Харник. Въпреки геройското реми тимът от провинция Баден-Вюртемберг остава точно над зоната на изпадащите с актив от 6 точки, заемайки 15-ото място. Щутгарт се чувства много комфортно във визите си на Айнтрахт, като за последните седем сезона "швабите" са записали 5 победи, 1 равенство и 1 загуба на "Комерцбанк Арена".

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Щутгарт 2:2


Херта Берлин - Хамбургер ШФ
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Кошмарното представяне на Херта срещу Шалке продължи. Столичани не успяха да преодолеят комплекса си срещу "миньорите" и допуснаха своята 12-та загуба в последните 13 мача между двата отбора в дебюта на Роберто Ди Матео за Шалке. Двубоят на "Фелтинс Арена" в Гелнзенкирхен завърши 2:0 с попадения на Хунтелаар и Дракслер. Поражението свлече "старата дама" на 13-то място в таблицата с актив от 8 точки. През миналогодишната кампания столичани се наложиха с 1:0 над Хамбургер.

След гръмката победа с 1:0 над Борусия Дортмунд на неговия "Сигнал Идуна Парк", отборът на Хамбургер започна да набира плавно скорост и в последния си двубой "ХШФ" завърши 1:1 с приятната изненада до момента Хофенхайм. Двата тима изиграха истински спектакъл на "Имтех Арена", който за съжаление завърши само два гола. Футболистите на двата отбора се скъсаха да пропускат, като в доста моменти бяха отчайвани от вратарите. С този "хикс" гостите продължават да са един от четирите тима без поражение и са само на 2 точки за втория в класирането Борусия Мьонхенгладбах. "Шпортфейран" пък все още не се е измъкнал от опасната зона, заемайки 16-то място с актив от 6 точки, но надеждата в щаба на някогашния европейски клубен шампион е новият наставник Йозеф Цинбауер да вдигне отборът на крака.

Прогноза: Херта Берлин - Хамбургер ШФ 1:2


Хофейнхайм - Падерборн
"Райн-Некар Арена", Синсхайм
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


В 9-я кръг на Бундеслигата ще се изиграе мачът, който ще противопостави един срещу друг двете приятни изненади до момента. Един срещу друг се изправят непобеденият до момента Хофенхайм срещу новака Падерборн.

Домакините все още не познават вкуса на загубата до момента. След 8 изиграни мача възпитаниците на Маркус Гисдол заемат 3-то място в класирането с актив от 3 победи и 5 равенства, които им отреждат 14 точки. В последния кръг Хофенхайм изигра супермач при визитата си на Хамбругер ШФ в двубой, който бе изпълнен с многобройни пропуски, като в доста моменти полевите играчи бяха отчайвани от вратарите, а в крайна сметка двубоят не излъчи победител за крайното 1:1. За последно Хофенхайм бе домакин на Падерборн през 2008 г., като тогава двубоят бе част от програмата на Втора Бундеслига, а крайният резултат бе 1:0 в полза на Хофе.

Луда последна четвърт донесе три гола и успех на Падерборн с 3:1 над Айнтрахт Фрабкфурт в последния мач от кръга в Бундеслигата. Гостите поведоха в 57-ата минута чрез Александер Майер, за когото това беше пето попадение за седем срещи. Малко след това обаче в игра за новаците се появиха двамата нападатели Марвин Дукш и Щефан Кучке. С първите си докосвания на топката в 66-ата минута те комбинираха и дошлият под наем от Борусия Дортмунд Дукш изравни с прекрасно воле. Падерборн продължи да натиска и в 78-ата капитанът Уве Хюнемайер направи 2:1. В 85-ата минута Коч изведе Кучке сам срещу вратаря за 3:1, с което всичко беше решено. Успехът изкачи момчетата на Андре Брайтенрайтер 7-ото място в подреждането, а Падерборн има 12 точки в актива си.

Прогноза: Хофенхайм - Падерборн 1:0


Байер Леверкузен - Шалке 04
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 25.10.2014 г.
Час: 19:30
Съдия:

Безспорно най-интересният двубой от съботните срещи в 9-я кръг в Бундеслигата ще е късният мач, където Байер Леверкузен посреща тима на Шалке 04.

Домакините пропиляха сигурни три точки в последния си двубой. В гостуването си на Щутгарт "аспирините" водеха до 57-ата минута с 3:0, а в крайна сметка мачът завърши 3:3. Футболистите на Роджер Шмид поведоха с 3:0 още преди почивката, но през втората част допуснаха сериозна издънка и позволиха на домакините да отмъкнат точката. Ремито свлече Байер с три места надолу и така тимът зае 6-то място в подреждането с актив от 13 точки. В последното си домакинство над настоящия опонент Байер загуби мача с 1:2.

Новият старши треньор Роберто Ди Матео донесе нужната увереност сред играчите на Шалке 04 и тимът записа победа с 2:0 у дома над Херта Берлин в късната съботна среща от програмата на осмия кръг. Големите звезди на отбора Клаас-Ян Хунтелаар и Юлиан Дракслер решиха изхода на срещата със своите голове. В своя дебют италианският специалист не промени схемата на игра на "кралскосините" и това му донесе успех. Трите точки изкачиха "миньорите" до 9-та позиция с 11 точки в актива им. През седмицата Шалке постигна много трудна домакинска победа в Шампионската лига над Спортинг Лисабон за крайното 4:3, което увеличи шансовете на тима за продължаване във фазата на директните елиминации.

Прогноза: Байер Леверкузен - Шалке 04 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАССОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
274