Анонс на 9-кръг на Бундеслигата - срещите в събота


FUTBOL-TV

Анонс на 9-кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


След паузата за европейските квалификации поредният кръг в Бундеслигата няма да бъде открит по традиция с двубой в петък. В един от шесте мача, които ще поставят началото на 8-я кръг в немския шампионат, ще е на "Алианц Арена" в Мюнхен, където шампионът и водач в класирането състав на Байерн е домакин на последният в таблицата Вердер Бремен.

В последния си мач баварският колос записа поредната си победа и продължава уверено по пътя към нова титла в Бундеслигата. В среща от седмия кръг баварците разгромиха Хановер 96 с 4:0 у дома. Роберт Левандовски и Ариен Робен вкараха по два гола за успеха, който утвърди тима начело в класирането с актив от 17 точки, с 4 повече от втория Хофенхайм. Наставникът на тима Пеп Гуардиола бе споходен от лоша вест през седмицата, след като стана ясно, че един от любимците му Тиаго Алкантара е получил нова тежка контузя и ще трябва да претърпи операция, като пак ще отсъства дълго време от терените. Испанецът току-що се беше възстановил след 7-месечно лечение на скъсани кръстни връзки на коляното и се очакваше да се завърне в игра до края на месеца. По време на вчерашната тренировка обаче Тиаго е получил частично разкъсване на връзките на дясното коляно. Освен бившият халф на Барселона, контузени са още Бадщубер и резервният страж Пепе Рейна.

Отборът на Вердер Бремен се закотви на последното място в подреждането, след като в последния кръг завърши 1:1 като домакин на Фрайбург. Ремито отреди на Вердер 20-ата позиция в класирането с 4 точки, а треньорският стол на наставника на "бременските музиканти" Робин Дут сериозно се заклати. Отделно тимът от Бремен изпитва сериозни трудности при визитите си в Бавария и последната му победа е от 2009 г., когато Вердер разби именития си опонент с 2:5.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 3:0


Фрайбург - Волфсбург
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Домакините от Фрайбург продължават да се намират в непосредствена близост до зоната на изпадащите. След първите седем кръга играчите на Кристиан Щрай имат в актива си едва 5 точки и заемат 15-то място в класирането. В последния си двубой южняците записаха реми 1:1 при гостуването си на Вердер. Фрайбург откри резултата още в 8-ата минута с гол от дузпа на Владимир Дарида. В 31-ата Франко ди Санто изравни за "бременските музиканти", но играчите на Робин Дут не съумяха да постигнат нещо повече. Последната победа на Фрайбург над настоящия опонент е от август месец 2011 г., когато домакините печелят с 3:0.

В същото време Волфсбург си възвърна амбициите за място в челото с трета победа в последните четири кръга в Бундеслигата, която ги доближи на 2 точки до второто място. В последния си мач "вълците" надвиха Аугсбург с 1:0 у дома с победно попадение на Налдо през второто полувреме, а успехът изкачи Волфсбург до 7-мо място в таблицата с актив от 11 точки. В последните два сезона воденият от Дитер Хекинг тим се представя успешно при визитите си на Фрайбург и спечели съответно с 0:2 и 0:3.

Прогноза: Фрайбург - Волфсбург 1:3


Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Домакините от Хановер инкасираха третата си загуба от началото на сезона в последния кръг. В него играчите на турския специалист Тайфун Коркут бяха разбити при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен с 4:0. Поражението смъкна долносаксонци до 8-мо място в подреждането, а "96" е с 10 точки в актива си. Защитникът Миико Алборнос и нападателят Хоселу страдат от травми след поражението на Хановер 96 с 0:4 при гостуването на Байерн (Мюнхен) в Бундеслигата в събота. Първият има проблем с ахилесите и отпада от състава на националния отбор на Чили за контролите срещу Перу и Боливия през следващата седмица. Испанският голаджия Хоселу пък обърна глезен и ще трябва да почива известно време. Турският младежки национал Кенан Караман, който пропусна гостуването на "Алианц Арена", пък продължава лечение в Хановер на контузията на ребрата.

Съставът на Борусия Мьонхенгладбах пък се изкачи до трето място в класирането, въпреки че в последния си двубой от Бундеслигата възпитаниците на Лусиен Фавър завършиха наравно 1:1 при домакинството си на Майнц 05. По всяка вероятност срещата ще пропусне немският национал Кристоф Крамер, който не игра през седмицата в двубоя с Ейре поради стомашен вирус. През миналия сезон Борусия загуби визитата си в Хановер с 3:1.

Прогноза: Хановер 96 - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Кьолн - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


В последния си мач от шампионата тимът на Кьолн допусна драматично поражение при визитата си на Айнтрахт Франкфурт за крайното 3:2. Решителното попадение падна в 79-ата минута и беше автогол. След центриране от корнер топката беше отклонена от влезлия като смяна Антони Уджа и след това рикошира в телата на Кевин Вимер и вратаря Тимо Хорн, след което премина голлинията. Поражението остави играчите на Петер Щьогер на 14-то място в подреждането с актив от 6 точки, само на един пункт от зоната на изпадащите. Отделно "козлите" изпитват сериозни затруднения при домакинските си двубои срещу Борусия Дортмунд и последният успех на Кьолн датира от 2003 г., когато тимът печели с 1:0.

Кризата в сочения за основен претендент на Байерн за шампионския приз през настоящия сезон състав на Борусия Дортмунд се задълбочи. В последния кръг "жълто-черните" допуснаха шокиращата загуба с 1:0 от последния в подреждането Хамбургер ШФ на своя "Сигнал Идуна Парк", която бе четвърта от началото на сезона за Борусия. След загубата си вчера Борусия вече е на 10 точки зад Байерн Мюнхен, заемайки 13-то място в таблицата. Разкъсваният от контузии тим ще трябва да се лиши за около месец и от Марсел Шмелцер. Левият защитник е счупил костици в лявата си ръка по време на мача с Хамбургер ШФ. Добрата новина за треньора Юрген Клоп е, че трима от многото му футболисти в лазарета съвсем скоро ще се завърнат на терена. Илкай Гюндоган, Хенрих Мхитарян и Марко Ройс са във финалния етап на възстановяването си и би трябвало да са на разположение след паузата покрай европейските квалификации. В същото време все още е рано за завръщането на Якуб Блашчиковски, Оливер Кирх и Нури Шахин, чиито травми са по-сериозни.

Прогноза: Кьолн - Борусия Дортмунд 0:1


Майнц 05 - Аугсбург
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Майнц 05 удържа 1:1 при гостуването си на един от най-силните домакините в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах в последната среща от кръга. Така двата отбора продължават да нямат загуба от началото на сезона, с което могат да се похвалят още само заемащите първите две позиции в класирането Байерн Мюнхен и Хофенхайм. "05" заема 6-то място в подреждането с актив от 11 точки. През изминалия сезон Майнц победи Аугсбург с 3:0 на своя "Кофас Арена".

Гостите от провинция Бавария пък загубиха визитата си на Волфсбург с 1:0 в последния кръг. Поражението остави играчите Маркус Вайнцийрл на 10-то място в класирането с актив от 9 точки, като Аугсбург все още няма записан равен мач от началото на сезона. За последно Аугсбург победи Майнц като гост през 2011 г. с минималното 1:0.

Прогноза: Майнц 05 - Аугсбург 2:0


Щутгарт - Байер Леверкузен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена"
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:

Домакините от Щутгарт продължавт да се намират в зоната на изпадащите след първите 7 кръга. До момента "швабите" имат в актива си 5 точки, а в последния си двубой играчите на Армин Фе записаха драматична загуба с 3:2 при гостуването си в столицата на местния Херта Берлин. Поражението остави Щутгарт на 15-ото място, като само Хамбургер и Вердер Бремен се намират зад бившия отбор на Красимир Балъков. "Швабите" изпитват сериозни затруднения в последните няколко сезона при домакинските си двубои срещу Байер Левркузен и последният успех на Щутгарт над Байер е през 2010 г.

В последния си двубой съставът на Байер Левркузен завърши 2:2 при домакинството си на новака Падерборн. Гостите на два пъти повеждаха чрез голове на Сюлейман Коч (20) и Моритц Щопелкамп (88), но чрез попадения на Ларс Бендер (42) и Карим Белараби (90) мачът не излъчи победител. Ремито остави "аспирините" на 4-то място в класирането с актив от 12 точки, на 5 от лидера Байерн Мюнхен. В последните си четири сезона Байер Леверкузен записа три едно реми при гостуванията си на "Мерцедес-Бенц Арена".

Прогноза: Щутгарт - Байер Леверкузен 1:1


Шалке 04 - Херта Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 18.10.2014 г.
Час: 19:30
Съдия:


Късният съботен двубой от програмата на 8-я кръг в Бундеслигата ще противопостави един срещу друг отборите на Шалке 04 и Херта Берлин.

Ръководството на Шалке 04 обяви раздяла със старши треньора на отбора Йенс Келер, а начело на "кралскосините" застана Роберто ди Матео. 43-годишният германец си тръгва от "Фелтинс Арена" след почти две години в клуба. Основната причина са незадоволителните резултати на "миньорите", които от началото на сезона имат само две победи в Бундеслигата и са в долната половина на класирането. Любопитното е, че преди десет дни Шалке спечели голямото дерби на Вестфалия срещу Борусия Дортмунд, а в следващия кръг загуби визитата си с 2:1 на приятната изненада до момента Хофенхайм. Поражението остави "миньорите" на 11-то място в подреждането с актив от 8 точки.

Гостите от Херта пък записаха победа в последния си мач. Столичани надиграха с 3:2 на своя "Олимпиящадион" в Берлин гостуващия Щутгарт, макар повечето интересни ситуации да бяха пред тяхната врата. Успехът изкачи играчите на Йос Лухукай до 12-ата позиция в таблицата, където "старата дама" има 8 точки в актива си. Херта има ужасяваща статистика срещу Шалке и последните 12 мача помежду им берлинчани са инкасирали цели 11 загуби и само 1 реми.

Прогноза: Шалке 04 - Херта Берлин 3:0


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156