Зайферт: Идеята за мачове зад граница не е за немския футбол


Н. Гавазов

Зайферт: Идеята за мачове зад граница не е за немския футбол

Главата на Бундеслигата Кристиан Зайферт коментира идеята за провеждане на мачове зад граница. Вчера в британската преса се появиха съобщения, че Висшата лига се е върнала към темата за провеждане на кръг извън пределите на Великобритания, което предизвика различни коментарии.

"За 18 клуба, които играят 34 кръга на сезон, ще е трудно да проведат и 35-ти. Освен това, ние имаме съвършено различен подход по отношение на концепцията немски футбол. Това би било против нашите представи за това, как трябва да се отнасяме с феновете. Може би от финансова гледна точка това е добра идея, но аз мисля за привържениците, които ходят на всичките 34 мача през сезона, независимо от дъжда и вятъра, и от разстоянията. И какво, решава се съдбата на отбора - дали ще отпадне или не - а феновете не могат да попаднат на мача, защото той се играе някъде в Тайланд", заяви Зайферт.

По-рано днес генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино съобщи, че организацията едва ли ще тръгне да променя правилата си заради идеята на англичаните.

 

  Сподели
62